Ritualul spălării picioarelor, tradiţie respectată la Galaţi

Ritualul spălării picioarelor, tradiţie respectată la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După oficierea Sfintei Liturghii, în prezenţa credincioşilor veniţi la slujbă şi a soborului de preoţi coslujitori, Arhimandritul Antonie Ispas, eclesiarhul Catedralei Arhiepiscopale "Dunărea de Jos" din Galaţi a săvârşit, joi, 25 aprilie 2019, ritualul spălării picioarelor.

Ca şi în anii trecuţi, cei cărora li s-au spălat picioarele au fost 12 copii, de data aceasta din comuna Rediu, care s-au evidenţiat la şcoală prin rezultate bune. După tradiţionalul ritual, micuţii au primit încălţări noi, lucru care i-a bucurat, mai ales că provin din familii cu posibilităţi financiare modeste.

"Aceste momente ne îndeamnă, an de an, la smerenie, amintindu-ne de modul în care Mântuitorul Hristos le-a spălat picioarele ucenicilor săi. În Joia Mare, ne amintim de faptele lui Iisus şi învăţăm, ca în fiecare an, că bine este să îi slujim pe ceilalţi cu smerenie, aşa cum a  făcut şi Mântuitorul, şi să nu ne punem pe noi înaintea celorlalţi", a explicat preotul Daniel Popa.

Tradiţionalul ritual nu a fost săvârşit anul acesta de ÎPS Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos, pentru că acesta a participat la slujba de sfinţire a marelui Mir, care a avut loc la Bucureşti.

Citit 1164 ori Ultima modificare Joi, 25 Aprilie 2019 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.