Paştele, prilej de asalt al zonelor de agrement (FOTO)
Foto: Iulia Kelt

Paştele, prilej de asalt al zonelor de agrement (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Gălăţenii au ieşit cu miile din case în primele două zile ale Paştelui, preferând să mute tradiţionalul prânz din jurul mesei, în mijlocul naturii. Puţinele locuri amenajate pentru grătare din Galaţi s-au dovedit, în mare parte, neîncăpătoare pentru cei care au profitat de vremea frumoasă şi au ales să combine ospăţul cu puţin aer curat şi, de ce nu, un pic de mişcare numai bună pentru digestie.

Astfel, şi luni, când majoritatea a fost liberă, locurile de agrement s-au umplut cu petrecăreţi, "înarmaţi" cu tot arsenalul petrecerii unei zi de Paşte veritabile în aer liber. Trecând peste calvarul găsirii unui loc de parcare, problemă întâlnită la toate locurile de agrement, gălăţenii au descins cu sacoşe, lăzi frigorifice, grătare portabile, mese şi scaune pliante, şi orice altceva care să le facă ziua frumoasă.

La Brateş, foişoarele s-au umplut, iar nisipul a fost gazdă primitoare pentru puştii dornici de joacă, iar la Gârboavele, numai cine nu a vrut, nu a găsit un loc. Cei care au ratat sanşa ocupării unui foişor amenjat din pădure, s-au descurcat cu ce au adus de acasă: o pătură, o măsuţă, un scaun şi, la nevoie, portbagajul maşinii.

Pentru copiii cu chef de joacă, varianta zbenguirii prin pădure, cu inerentul pericol al întâlnirii cu căpuşele, a avut ca alternativă locul de joacă sau al unei vizite la Grădina Zoologică, un loc bun pentru făcut mişcare şi întâlnire, pe viu, cu animalele.

În mod ciudat, Lacul Vânători nu a fost atât de asaltat de gălăţeni, deşi este amenjat, destul de puţinii oameni care au ales această zonă pentru un grătar şi câteva ore la iarbă verde preferând să campeze fie imediat în afara perimetrului zonei de agrement, în iarbă şi ciulini, fie în vale, în stânga drumului care duce spre lac.

Au compensat însă, numeric, gălăţenii care au riscat şi au stat zeci de minute la punctul de Trecere Bac pentru a merge peste Dunăre, în pădure, pentru un preambul al zilei de miercuri, 1 mai, când saga grătarelor la iarbă verde va fi reluată, dacă vremea o va permite, cu şi mai multă forţă.

Citit 3897 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Mai 2019 00:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.