Elevul Ionuţ Avram are nevoie de ajutorul nostru

Elevul Ionuţ Avram are nevoie de ajutorul nostru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Părinţii săi n-au de unde scoate banii necesari pentru transplantul de măduvă *

Readucem în atenţie cazul lui Ionuţ P. Avram, din Pleşa, elev în clasa a X-a la Grupul Şcolar „Paul Bujor” Bereşti, bolnav de leucemie. Părinţii săi fiind oameni simpli, n-au de unde scoate, oricât s-ar strădui ei, banii necesari pentru transplantul de măduvă de care are nevoie, ca să poată supravieţui, băiatul lor.

Preocupat de matematică şi cu un comportament, în societate, deosebit, Ionuţ P. Avram, printr-o întorsătură a destinului, s-a văzut silit să se despartă de şcoală, credem că temporar, pentru a se lupta, din răsputeri, de pe patul de spital, cu maladia pe care trebuie să-l ajutăm s-o învingă.

La ora asta se află în Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, pentru continuarea tratamentului cu citostatice, început în 2009. Amănunte despre el, în ziarul „Viaţa liberă” de joi, 31 decembrie 2009 (vezi articolul „Prioritatea noastră, salvarea lui Ionuţ”).

La apelul făcut prin ziar, au răspuns locuitorii satului Pleşa şi elevii şi cadrele didactice de la Grupul Şcolar „Paul Bujor”. Repet ce am mai spus: orice sumă contează.

Mama adolescentului se află şi ea la Bucureşti, lângă patul celui aflat în suferinţă. Speră ca medicii să poată face o minune. Mai speră, de asemenea, ca semenii noştri să fie solidari cu Ionuţ.

Pentru cele câteva milioane de lei strânse de la sătenii din Pleşa au umblat din casă în casă Vasile Nichita, Gelu T. Avram şi Ion Comănescu (cel de pe Dealul Horincei, zis „Ceul”).

Mai mulţi elevi din clasele mari de la Grupul Şcolar „Paul Bujor”, care nu sunt din Bereşti, cu împuternici scrise asupra lor, semnate de directorul şcolii, îşi sensibilizează consătenii pentru a fi de partea lui Ionuţ. Aşa se întâmplă la ora asta, de exemplu, în Găneşti.

Considerăm că este necesar să reproducem din nou diagnosticul înscris de medicii de la Institutul Clinic Fundeni pe certificatul medical eliberat în noiembrie 2009 pe numele lui Ionuţ P. Avram:

„Leucemie acută limfoblastică – tip L 2 (FAB) cu celule Linie B (St II comun) cu coexpresie markeri mielo – forma cu risc crescut”. De asemenea, repetăm şi numărul de cont deschis la CEC Bank Bereşti, codul IBAN, titular Florin Avram, pentru donaţii în lei: RO47CECEGL030BRON0657140.

Explicaţie foto: Ionuţ P. Avram. L-am fotografiat acasă la el, cu câteva zile înainte de Anul Nou. Mi-a spus că visul său de acum este acesta - în septembrie 2010 să se afle iarăşi la şcoală!

Citit 1407 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.