UE a dat, CJ a continuat…

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 87.800 lei a acordat Consiliul Judeţului (CJ) de-a lungul întregului an trecut pentru buna desfăşurare a activităţilor Centrului social comunitar pentru mama şi copilul abuzat, din str. Brăilei 202, Ţiglina II.

Numai în noiembrie 2009, au fost asigurate servicii sociale, în cadrul Fundaţiei Familia, pentru zece mame cu copii victime ale abuzului în familie, identificate de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi.

Până acum, au beneficiat de găzduire, dar şi de servicii de consiliere socială şi juridică, masă caldă şi activităţi instructiv-educative, ajutor pentru găsirea unui loc de muncă etc.  127 de mame şi copii abuzaţi din municipiul Galaţi. Spaţiul Centrului este dat în folosinţă gratuită de Primărie.

Centrul a fost finanţat prin programul PHARE 2001, implementat de CJ, în parteneriat cu DGASPC, Fundaţia pentru Sprijinul Familiilor cu mulţi copii, Fundaţia „Familia”, Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Fundaţia „Academia Millenium” Oradea. 

Câştigarea proiectului a adus 136.700 euro prin programul PHARE, pentru realizarea Centrului, dar şi obligaţia CJ de a asigura buna funcţionare pe mai departe.

Citit 668 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.