Ei sunt poştaşii fruntaşi la abonamentele Vieţii libere!

Ei sunt poştaşii fruntaşi la abonamentele Vieţii libere!
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Patru este numărul fericiţilor câştigători ai concursului lansat de Trustul de Presă "Dunărea de Jos" la finele anului trecut, factorii poştali fruntaşi care au atras cât mai mulţi gălăţeni aproape de "Viaţa liberă" intrând joi, 28 iunie, în posesia premiilor. Trei vouchere de cumpărături, fiecare în valoare de 300 de lei şi o bicicletă complet echipată pentru munca de factor poştal, în valoare de 3.300 de lei, au fost înmânate la sediul "Vieţii libere" fruntaşilor ale căror nume au fost norocoase la tragerea la sorţi. Ca un factor comun, niciunul dintre oamenii care adus zilnic la uşile gălăţenilor veştile mai mult sau mai puţin bune nu a mai câştigat vreodată la un concurs, aşa că putem spune că tocmai tenacitatea cu care şi-au făcut datoria a fost scânteia care le-a adus norocul.

Un noroc pe două roţi, premiul cel mare, a ajuns la Adriana Coman, o poştăriţă cu 16 ani vechime, care de mai bine de un an deserveşte zona Mazepa. O cunosc însă gălăţeni din diverse părţi ale oraşului, departe de cartierul pe care îl are acum în resonsabilitate, şi care încă o mai cheamă să le aducă diverse corespondenţe. "Oamenii mă plac, au căpătat încredere în mine şi mă roagă să le mai duc una-alta, să le fac eu abonamentul la ziar. Asta m-a şi determinat să mă înscriu la concurs. Dacă voi folosi bicicleta pe teren? Nu, pentru că risc să nu mai găsesc decât locul unde am lăsat-o. Din păcate, la noi nu sunt condiţii civilizate ca să poţi face acest serviciu pe bicicletă", ne-a spus fericita doamnă Coman, care ne-a promis în schimb că îşi va face timp să meargă pe bicicleta câştigată în afara programului.

Cele trei vouchere cadou au ajuns la trei factori poştali care, nici ei, nu au câştigat niciodată. Tănase Corjos, un poştaş fruntaş la abonamente din Tg. Bujor, bate la uşile oamenilor de 25 de ani şi fie vară, fie iarnă, parcurge kilometri pentru ca oamenilor să nu le lipsească pensiile, facturile ori ziarele. Colega sa, Vasilica Bădărău, factor poştal de 6 ani şi jumătate, este unul dintre cei trei angajaţi ai Oficiului din Piscu, unde împarte corespondenţa zilnic, de pe bicicletă. Ultima, dar nu cea din urmă câştigătoare, este tot o gălăţeancă, Vasilica Moise. Are 13 ani vechime în Poşta Română şi îi deserveşte pe gălăţenii din zona Traian - Baia Comunală. "Am doi copii, dar nu i-aş sfătui să se facă poştaşi. Nu mai au răbdarea necesară. În meseria noastră îţi trebuie răbdare şi voinţă!", ne-a mărturisit câştigătoarea voucherului în valoare de 300 de lei.

Concursul "Fii Fruntaş şi Câştigi Bicicleta Postaş" s-a adresat factorilor poştali, angajaţi ai Oficiului Judeţean de Poştă Galaţi din toate subunităţile de pe teritoriul judeţului, care au contractat abonamente la cotidianul "Viaţa liberă" în perioada ianuarie - iunie 2019.

Citit 2993 ori Ultima modificare Duminică, 30 Iunie 2019 23:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.