Cu sicriul, spre Călăraşi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mort de peste zece zile, la Călăraşi, Neculai Cârjan, din Pleşa, băiatul lui Zgarcea, a revenit pentru somnul de veci în satul său natal. De zeci de ani nu se mai ştia despre el nimic.

A închis ochii printre străini, la vârsta de aproximativ 70 de ani. Depus, în Călăraşi, la morgă, nimeni nu s-a interesat de el. Aflând de pe ce meleaguri se trage, o doctoriţă a telefonat în judeţul Galaţi, la Bereşti-Meria, la primărie - „Veniţi şi vă luaţi mortul!”.

Neculai Cârjan fiind, într-adevăr, născut în această comună, ieri, primarul Bereşti-Meriei, domnul Victor Dorobăţ, cu un însoţitor, a plecat, cu sicriul pregătit, spre Călăraşi, să-l readucă la Pleşa.

În acest timp, în sat, patru bărbaţi trudeau din greu la săpatul gropii, în cimitirul nou („Domnul Dorobăţ, ne-a spus unul dintre ei, ne-a dat asigurări că ni se va plăti munca”).

Nemaiavând nimic în Pleşa, după cum am aflat de la Sfinţia sa Virgil Stratica, preotul din parohie, Neculai Cârjan a fost depus, pentru cea din urmă noapte a sa, în sediul fostei Ferme Vegetale nr. 3 CAP, în spaţiul unde înainte de 1990 se ţineau şedinţele.

Citit 812 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.