PAMFLET. Fata trebuia să înjure Poliția pe Facebook

PAMFLET. Fata trebuia să înjure Poliția pe Facebook
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Cei mai titrați criminaliști și psihologii neamului sunt încă în căutarea unor explicații plauzibile pentru cele petrecute în județul Olt, dar ecuația a fost rezolvată pe loc de un reprezentant al Poliției Locale Galați, care zilele trecute a amendat un contribuabil euforic: "Ne-a adresat cuvinte de ocară pe o rețea de socializare și l-am localizat instantaneu. La fel trebuia să procedeze și adolescenta din Caracal și era găsită imediat".

Nepotismul cultivat de sistem

Întreaga Românie și-a canalizat atenția pe cazul Caracal, presa întrecându-se în detalii și afirmații menite să facă lumină într-unul dintre cele mai dezbătute subiecte din ultimii ani. Fiecare utilizator de Internet se consideră criminalist, orice om empatizează cu familia fetei dispărute, se fac sute de speculații, se arată încă o dată cu degetul înspre scheletele din dulapurile sistemului. Același sistem care cultivă cu frenezie nepotismul: tânărul angajat nici nu mai știe cum să i se adreseze tatălui sau mamei, domnule comisar, doamnă doctor sau "ce mai vreți, babacilor?". La prima probă de incompetență, nu vei fi tras la răspundere, chiar dacă șef nu-ți e propriul părinte. Tot e o mătușă pe sus sau un naș de botez ori cununie.

O mie de lei pentru un slobod la "tastatură"

Poate cel mai evocat element al poveștii deopotrivă dureroase și revoltătoare este reacția tardivă a organelor după cele trei apeluri ale victimei la 112. De ce au întârziat atât de mult, adică 19 ore, cum e posibil să nu ajungi mai repede la o adresă dintr-un amărât de Caracal?

Ca să arate că se poate și altfel, pagina de Pamflet a "Vieții libere" a apelat la specialiștii din Poliția Locală Galați, care, cu numai câteva zile înainte, au amendat un cetățean care-i înjurase pe Facebook. O mie de lei are de achitat gălățeanul slobod la "tastatură", iar pentru el, în eventualitatea recidivei, urmează zile tot mai aspre.

Te găsește polițistul, dar te și amendează

Unul dintre polițiștii locali care au analizat cazul a pus punctul pe i. Și cele două puncte pe y. "Știți ce repede l-am prins pe neobrăzatul care ne-a adresat cuvinte de ocară? Păi, e posibil așa ceva? La fel trebuia să facă și fata din Caracal, scria repede pe Facebook unde să ne ducem, ne porcăia în două-trei cuvinte și o localizam cât ai zice... Mi-e rușine să zic ce. Așa, să suni la 112, nu faci decât să-ți îngreunezi situația. E și un sfat pentru toți oamenii de-acum încolo, ai probleme și vrei să intervenim? Arunci repede pe rețeaua de socializare o invectivă la adresa Poliției Locale și te găsim, dar trebuie să știi că te vom și amenda apoi", a comentat purtătorul de uniformă, fără să-și decline identitatea.

Police în Țara Minunilor

Gala producțiilor SF

* Dacă spargi semințe în fața blocului, nu e obligatoriu să fii găsit de autorități. Pentru asta, ar trebui să existe patrule. Oficial, există, dar orașul este enorm. Îți dai seama că nu poate fi comparată ditamai urbea cu o nefericită pungă de "bomboane agricole"...

* Ca să fii luat la întrebări pentru cojile lăsate vraiște pe domeniul public, e nevoie în prealabil de trei plângeri scrise de mână. Ar lucra în favoarea ta și o lacrimă-două care să păteze misiva.

* Pentru a fi depistat la timp de oamenii legii, ai face bine să nu-ți găsești de furcă oricum și oriunde. Se află prin preajmă vreun posesor de ceafă proeminentă și cu tatuaje vraiște? Poți să suni de mai multe ori la 112 sau direct la secția de Locală. Degeaba. Vezi-ți de treaba ta, nu mai pune oamenii pe drumuri!

* S-a dovedit cândva că și un pui de interlop poate avea de-a face cu trimișii Poliției Locale. A fost și premiat filmul, dar nu mai ținem minte la care gală a producțiilor SF.

* Posesorii de bormașină care nu funcționează decât duminica la ora 7 pot continua nestingheriți. Drepturile lor sunt inviolabile, în locuințele acestora nu se poate intra niciodată, nici măcar cu mandat. Pe bune. La cât zgomot produc, poți ști vreodată care-i sursa larmei, unde se operează, ce perete se forează?

Bormașina de Poliție

Pesta ne pregătește de plajă

Fluxurile agențiilor sunt lipsite de sentimente, informația e clară: "Două noi focare de pestă porcină au fost confirmate în județul Galați. Autoritățile au hotărât eutanasierea porcilor din gospodăriile în care a apărut boala". De fapt, nu este cea mai proastă știre de pe pământ: gălățenii sunt mari amatori de Grecia și Bulgaria, la final de august și început de septembrie. Cum să mergi la plajă cu sâni proeminenți, dacă nu ești femeie, și cu burtica jucăușă, dacă totuși ți se spune doamnă? Gata cu fleicile și vei impresiona pe nisip.

Porcină romantică

Adio, Linişte! Adio! de Submarin Cosorescu

Din balcon, din întâmplare, din iubire, de pe gard

urmăresc femeia-turbo şi pândesc femeia-hard!

Am, aşa, un fel de poftă să le văd cum se comportă

când le clocoteşte rockul şi maneaua prin aortă,

cum le susură-n viscere şi-n gâtlej şi-n carotidă

decibelii, destrămarea, zbânţul, cota/biţii care

se strecoară în ovule şi rămâne, fiecare,

în virtutea con/damnării şi-n prostia ei, gravidă -

şi-uite astfel se-nmulţeşte şi des creşte doamna silă 

pe când Liniştea-n strâmtoare stă sfărmată şi umilă!

Stă-n cenuşă şi aşteaptă, poate vine zburătorul

să-i salveze ce mai are, ce mai poate... doamne, oare

de ce moţăi pe tânjală?... doamne, vino cu toporul

şi fă ordine-n bezmetici şi-n sălbăticimea care

a împins destrăbălarea-n văzul lumii şi nu-i pasă

cum se instalează moartea-n draga mea Cenuşăreasă,

cum se-nstăpâneşte golul plin doar cu banalul sex -

vino şi aşează totul doar sub "dura lex, sed lex!"

Ce dreptate-are poetul printre ceşti scrântiţi imuni:

"să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!"

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2756 ori Ultima modificare Duminică, 28 Iulie 2019 19:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.