De pe băncile şcolii, în fruntea unui pluton
Foto: IJJ Galaţi

De pe băncile şcolii, în fruntea unui pluton
Slt. Maria Georgiana Ailoaie
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Cel mai tânăr ofiţer din Jandarmeria Galaţi a fost propulsat direct la comanda unui pluton! Şi asta nu e tot, pentru că e vorba de o tânără în vârstă de numai 23 de ani, absolventă a Academiei de Poliţie promoţia 2019, care, din această lună, a fost propulsată în structurile de comandă ale Detaşamentului 4 Jandarmi de la Tecuci, pepiniera din care s-au ridicat majoritatea celor care au făcut carieră în garnizoana gălăţeană.

Sublocotenentul Maria Georgiana Ailoaie, suflul tânăr adus în subunitatea din nordul judeţului, este originară din Odobeşti, judeţul Vrancea, şi a ales Galaţiul pentru că, spune ea, se simte foarte ataşată de această zonă. A fost primită cu braţele deschise de comanda cazărmii de la Tecuci, mai ales că, susţine comandantul Detaşamentului 4 Jandarmi, "subunitatea resimţea acut nevoia unui suflu tânăr". Maiorul Gheorghe Bălţătescu i-a dat asfel asigurări tinerei sale subordonate că o va sprijini în exercitarea actului de comandă, o va îndruma şi îi va împărtăşi multe din secretele meseriei astfel încât să îi uşureze acomodarea cu detaşamentul şi plutonul pe care îl va conduce.

Sublocotenentul Maria Georgiana Ailoaie este, aşa cum ea declară, prima din familia sa care urmează o carieră militară. Provocarea este cu atât mai mare cu cât va conduce din start un pluton format în majoritate din bărbaţi. "Am ales cariera de jandarm deoarece am vrut să-mi demonstrez că pot mult mai mult şi că pot face faţă, cu brio, unei meserii dominate de bărbaţi. Nu este uşor să fii femeie într-un sistem militar. Provocările sunt permanente, cerinţele sunt mari, viaţa militară, în general, este dură, dar acest lucru nu mă descurajează, ba din contră, mă ambiţionează şi mai tare. Abia aştept să îmi cunosc plutonul şi sunt sigură că voi avea multe de învăţat de la colegii mei", a conchis tânărul comandant.

Citit 4204 ori Ultima modificare Duminică, 04 August 2019 12:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.