Mama despre fiul ei: „M-a violat o singură dată!”

Mama despre fiul ei: „M-a violat o singură dată!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Ionel, de unul singur, nu l-ar fi putut omorî niciodată pe Ioan” *

Trecând pragul casei în care săptămâna trecută Ionel Hurduc şi-a ucis fratele, pe Nelu, am dat peste tatăl şi mama lor. Tănase Hurduc, 66 de ani şi Ioana (FOTO), soţia sa, 59.

Pe masă, recipiente pline cu băutură, de trei litri, rămase de la înmormântarea lui Ioan (ca să nu întrebăm ce este cu ele, mama celui intrat în pământ, iute de mână, le-a dosit).

În antreul-bucătărie, întins pe pat, cu plapuma trasă până peste cap, Tănase Hurduc. Se cunoştea că dusese bine paharul la gură, fără să ajungă însă la faza „limbă împleticită”.

Soţia sa: „El ştie tot ce s-a întâmplat atunci între Ioan şi Ionel, dar nu vrea să spună!”.

Vorbindu-i frumos, l-am determinat să iasă de sub plapumă. De la bun început, deşi dispus la dialog, nu ne-a răspuns decât la întrebările care i-au convenit.

Venit, în ziua comiterii omorului, seara târziu, de la Bursucani, pe la orele 20.30-21.00 s-a băgat sub plapumă, dar nu înainte de a se uita, prin geamul de la uşa despărţitoare, în odaia alăturată, unde sunt două paturi.

Pe unul dormea Ioan – oaia neagră a casei. Sursa de căldură, o sobă pentru ambele încăperi, cu gura şi plita în antreul-bucătărie, iar spatele, din lut, în dormitor, să verse căldură şi aici.

Fiind linişte în casă, dar şi pentru că se temea de pumnii lui Ioan, nu l-a deranjat.

Ionel, cel care peste două-trei ore avea să intre în rândul criminalilor, se întinsese la spatele tatălui său.

Ce s-a întâmplat în continuare rămâne „în ceaţă”. Tănase Hurduc: „Băuse şi unul, băuse şi celălalt”.

Către miezul nopţii, capul familiei, prin somn, distinge câte lovituri înfundate – „Buf, buf !, de vreo patru-cinci ori”. Nu se duce să vadă ce se întâmpla dincolo de uşă, la nici doi metri de el.

Dimineaţă, Ionel nu mai era la locul lui. Dând să-şi tragă cizmele, Tănase Hurduc observă că erau desperecheate. Încălţându-le aşa, se duce la Marin Şelaru, vecin de-al său, frecventat de Ionel.

Aici îşi găseşte perechea la cizmă. Când s-o ia, vede că era „înroşită”. Întrebare pentru fiul său, găsit acolo: „Ce e cu sângele de pe ea, ce s-a întâmplat?”.

Trimiţându-l acasă, află că nu-l ascultase. Ionel o luase către centrul comunei, îndreptându-se spre Poliţie:

„Ce cauţi, este întrebat la post, aşa de dimineaţă la noi, ai păţit ceva?” Ionel: „Am făcut o prostie. L-am omorât pe frate-meu…”.

Mama celor doi fraţi, reîntoarsă de la Spitalul Teritorial Tg. Bujor, unde a fost internată la Chirurgie:

„Ionel, de unul singur, nu l-ar fi putut omorî niciodată pe Ioan. Nu înţeleg de ce a luat toată vina asupra sa”.

Pe tavan, văzute şi de mine, 17 urme ale impacturilor de la muchea toporului – plafonul fiind jos, toporul, la ridicare, l-a atins de fiecare dată.

Interesat să aflu dacă într-adevăr Ioana Hurduc a fost abuzată sexual de cel care acum are cruce la cap, ne-a declarat:

„Luna trecută, în prima zi de Crăciun, în loc să-şi vadă de treaba lui, prinzându-mă singură, mi-a băgat mâna între picioare, avansând cu ea pe sub rochia mea”.

Rugând-o să-şi amintească dacă între ea şi Ioan, fiindcă tot Rădeştiul „vuieşte”, s-a consuma totuşi vreun act sexual integral, a comprimat totul, cu durere în glas, într-un răspuns scurt: „Da, o singură dată!”.

Citit 5963 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.