Mari şi mici, alături de olimpicul tetraplegic

Mari şi mici, alături de olimpicul tetraplegic

Laurenţiu Cobzaru
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Pitici şi bunici, alergători de performanţă şi oameni speciali datorită faptului că, la rândul lor, se confruntă cu situaţii medicale deosebite, şi-au rupt din timpul lor liber de duminică şi au dat curs invitaţiei lansate de doi militari maratonişti în scopul ajutorării olimpicului gălăţean Daniel Tenea. Evenimentul, care s-a desfăşurat în Orăşelul Copiilor din Brăila, a adunat aproape 50 de participanţi, de la copilaşi de câţiva ani, la oameni care, în pragul vârstei a treia, au înţeles că trebuie să îi dea o şansă la viaţă adolescentului crunt afectat de un accident rutier care l-a lăsat imobilizat la pat. La ora la care Daniel se pregătea să urce în avionul care l-a dus în Germania, la o clinică specializată în recuperarea neuropsihomotorie a victimelor accidentelor rutiere, prietenii lui, care nu l-au cunoscut, poate, personal, au dat dovadă de o mare omenie şi au alergat pentru el, donând, fiecare după posibilităţi, câte o sumă de bani care să îl ajute să depăşească mai uşor această cumpănă. Iniţiativei militarului gălăţean Laurenţiu Cobzaru şi pompierului brăilean Costel Mazâlu i s-a alăturat şi un alt campion al faptelor bune, jandarmul Cristian Onofrei, dar şi o mămică specială, care a mers din Galaţi la Brăila cu un copil la fel de special. Femeia, mamă a unui băieţel cu sindrom Down, este o luptătoare pentru a-şi ajuta fiul să ducă o viaţă normală şi a înţeles să facă acest gest, pentru ca Daniel să aibă, la rândul lui, o şansă. La finalul evenimentului, în cadrul căruia fiecare participant a alergat cât a putut, au fost acordate diplome şi medalii, suma de 1.230 de lei strânsă din donaţii urmând să fie înmânată familiei lui Daniel, care tot din donaţiile oamenilor de bine a reuşit să strângă cei 10.000 de euro necesari recuperării în Germania.

Citit 959 ori Ultima modificare Marți, 27 August 2019 20:18

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro