Vara talentelor, pentru elevii internaţionali ai Emiliei Savu

Vara talentelor, pentru elevii internaţionali ai Emiliei Savu
Copii noştri au dus drapelul României şi la Albena
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Am aflat că profesoara de canto Emilia Savu, de la Şcoala de Arte a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, se poate lăuda cu participări remarcabile ale elevilor săi la competiţii interne şi internaţionale.

E şi greu să le ţii minte pe toate, dar le-am notat!  Astfel, la Festivalul internaţional de muzică uşoară „Ceata lui Piţigoi” al Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, din 21 – 23 iunie – Ediţia a XVIII-a, Mara Grecu, de 16 ani, ajungea foarte aproape de Trofeul Festivalului şi primea Locul I; o să vedem, la sfârşitul articolului, şi de ce altă surpriză internaţională a mai avut parte micuţa artistă. Cu menţiuni, se distingeau Sebastian Lungu, Andreea Dandarila, Olivia Manea, Nicola Iordan şi Giulia Mella. 

Iată că, odată cu începerea vacanţei şcolare de vară, copiii… au purces la muncă, participând la mai multe concursuri. Efortul le-a fost însă răsplătit! Chiar şi internaţional: în Bulgaria, elevi ai profesoarei gălăţene – care a făcut parte din juriul internaţional la unele probe – au participat la Festivalul „Trixie” din Albena, între 26 iunie – 1 iulie. Au fost „şase zile cu o excelentă organizare”, povesteşte profesoara. Alexia Mocăniţă a cucerit Locul I! Ea a primit şi o altă bonificaţie: o invitaţie la un festival muzical la Moscova, pentru la toamnă, selecţionerii suportând toate cheltuielile privind călătoria şi sejurul, inclusiv costul taxei de participare! 

La Festivalul „Voces of Viber”, de la Braşov, 6 – 7 iulie, dintre cei 220 concurenţi înscrişi, doar 120 au trecut de preselecţie, printre care Adelina Chiriac şi Sebastian Lungu! În final, Adelina Chiriac primea una din cele doar două menţiuni oferite.

Festivalul „Talents Media Show” de la Bucureşti, din 13 iulie, micuţa drăgălaşă Bianca Mocanu, care susură muzică în urechi, primea Trofeul categoriei sale de vârstă, iar Alexia Mocăniţă era iar premiată: cu un Trofeu şi un Loc I!

La Festivalul „National Summer Best Artists”, de la Tg. Bujor, micii gălăţeni cucereau foarte-foarte multe premii, arătând şi că nu trebuie făcută discriminare între o scenă de capitală, una de provincie, dintr-un mare oraş, ori din străinătate: trebuie să respecţi locul, spune profesoara. Aici, Nicola Iordan a primit Trofeul „The Voice” pentru tehnică vocală şi interpretativă, iar, pe grupele de vârstă, Alexia Mocăniţa primea din nou Trofeul, acum pentru pop internaţional, trofee primeau Adelina Chiriac – pop internaţional şi pop românesc şi micuţa Bianca Mocanu, pop internaţional. Ea primea şi Locul I, acum pentru muzică populară şi modeling, prezentând graţios ţinuta. Tot primul loc pentru Teodora Neculai, Paula Neculai, Ionel Bejan, Camelia Avram, Yasmina Sandu, la pop românesc. Locul II primeau Teodora Neculai, din nou premiată – pop internaţional, Alexia Paraschiv şi Gabriela Oancea, la pop românesc.

La Baia Mare, Karina Chinţoiu primea menţiune la a 36-a ediţie a Festivalul internaţional „Ursuleţul de aur”, din 26 – 29 iunie – preşedintele juriului, Horia Moculescu.

La Festivalul „Dracula Music Contest”, de la Bran, desfăşurat între 27 şi 28 iulie, din peste o sută de piese interpretate, fiecare dintre cei cinci membri ai juriului au ales numai câte un câştigător. Astfel, Tudor Turcu, fost câştigător al ”X-Factor”, a acordat „Trofeul juratului” Alexiei Mocăniţă. Despre Alexia am văzut deja că a fost o prezenţă câştigătoare la Albena, care a mai obţinut aici la Bran, după secţiune şi grupă de vârstă,  Locul I, şi un Loc III. Teodora Neculai – un Loc II şi un Loc III, Paula Neculai, Locul III.

La Festivalul Festivalurilor” de la Azuga, 3 – 4 august – preşedintele juriului, cântăreţul Mihai Trăistariu, de la formaţia „Valahia” – Trofeul pentru pop românesc a revenit Paulei Neculai, categoria 18 ani. Teodora Neculai primea Locul I la pop românesc, tot Locul I pentru piese lente şi un alt Loc I pentru pop internaţional, categoria 14 – 17 ani.  

Luna aceasta, Mara Grecu, 16 ani, a avut ocazia să fie selectată, chiar şi în vacanţa adevărată, printre participanţi din Spania, Italia şi Liban, la Concursul „Vocea Mării Baltice”. Un fel de „Vocea României”, însă pe o scenă plutitoare: pe nava de croazieră „Costa Magico”, pe Marea Baltică, unde călătorea cu familia într-o excursie. „Are o voce de top!” – a exclamat un membru al juriului, juriul şi publicul aplaudând nu numai la sfârşitul piesei, ci şi în timp ce fata îi încânta cu glasul ei!

Una peste alta, a fost o vară foarte plină, trudnică, însă interesantă pentru aceşti copii foarte talentaţi, care au concurat cu curaj, s-au întors cu lauri şi au văzut ţara şi lumea!

Foto 1, galerie. Ploaie de premii şi la Gălăţeni, la festivalul bujorean. Foto 2. Nava de croazieră pe care a fost premiată Mara Grecu. Foto 3. Mara Grecu cu Trofeul baltic - ştirea a ajuns şi la Comitetul pentru Înfrăţire din Pessac! Foto 4. Alexia Mocăniţă a cucerit la Bran unul dintre cele oar cinci premii! Foto 5. Micuţa floare Bianca, alături de "sora" de artă Maria Crăciun şi de profesoara "puilor săi" cântători, Emilia Savu

Citit 2673 ori Ultima modificare Miercuri, 28 August 2019 14:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.