UPDATE Spray cu piper, pulverizat în autobuz. Ce spune conducerea Transurb despre incident
Foto: Anca Melinte

UPDATE Spray cu piper, pulverizat în autobuz. Ce spune conducerea Transurb despre incident
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

UPDATE. Un gest revoltător a pus în pericol siguranţa călătorilor aflaţi miercuri seara, în jurul orei 19,50, în autobuzul 105 aflat în cursă spre Micro 19. La staţia Albatros, un individ dintr-un grup a pulverizat pe geamul mijlocului de transport, în interior, spray cu piper. Conducerea Transurb a luat act cu îngrijorare de acest eveniment şi speră să rămână unul izolat. Singura veste bună este că, în cadrul sistemului de e-ticketing, 140 de camere video vor fi instalate în staţiile de transport public local.

Tuşind, cu ochii în lacrimi, aşa au coborât toţi călătorii din autobuzul 105 care a ajuns în staţia din Centru miercuri seara, în jurul orei 19,50. „A dat cineva cu spray cu piper!”, a reuşit să spună, printre accesele de tuse, una dintre tinerele pasagere, avertizând cetăţenii care doreau să urce în mijlocul de transport care se golise. Nici şoferul nu era într-o stare mai bună, fiind nevoit să coboare de la volan pentru a putea respira aer curat şi să lase uşile deschise, pentru a se risipi mirosul înţepător şi toxic care pusese stăpânire pe autobuz. 

Călătorii şi conducătorul auto au povestit că la staţia Albatros un individ dintr-un grup ar fi pulverizat pe geamul autobuzului, în interior, spray-ul cu miros oribil. Unul dintre călători susţinea că ştie cine a făcut acest gest şi că poate da informaţii Poliţiei. 

„Bine că nu i s-a făcut rău şoferului! Ferească Dumnezeu de vreun accident!”, îl compătimeau gălăţenii în vârstă pe bărbatul care, congestionat la faţă, spunea că simte usturimi în gât. Angajatul Transurb i-a povestit incidentul casierei de la casa de bilete, apoi s-a întors la volan şi a continuat cursa spre Micro 19. 

În autobuz, mirosul înţepător s-a mai simţit o vreme, dar fără efecte negative asupra călătorilor.

Îngrijorare

Conducerea companiei publice de transport local, Transurb SA, a aflat despre incident chiar în seara în care s-a petrecut. Preocuparea principală a fost starea de sănătate a şoferului care a dat asigurări că se simte bine şi îşi poate continua activitatea fără probleme. De altfel, toţi conducătorii auto sunt instruiţi să comunice în cazul în care încep să se simtă rău pe traseu pentru a fi înlocuiţi şi evitate situaţiile nedorite.

Conducerea Transurb îşi doreşte ca incidentul de miercuri să rămână doar unul izolat şi să nu se mai confrunte cu asemenea acte iresponsabile. 

Camere video de supraveghere

În cadrul sistemului de e-ticketing, nu mai puţin de 140 de camere de luat vederi vor fi instalate în staţiile de transport public în comun. Autorităţile promit că acestea vor funcţiona zi şi noapte pentru siguranţa cetăţenilor şi pentru protejarea lucrărilor şi investiţiilor care se fac în oraş. 

Să sperăm că imaginile surprinse şi stocate vor fi folosite pentru identificarea, prinderea şi pedepsirea celor care comit acte şi fapte care pun în pericol sănătatea şi viaţa oamenilor şi distrug bunurile publice.


Tuşind, cu ochii în lacrimi, aşa au coborât toţi călătorii din autobuzul 105 care a ajuns în staţia din Centru în această seară, în jurul orei 19,50. „A dat cineva cu spray cu piper!”, a reuşit să spună, printre accesele de tuse, una dintre tinerele pasagere, avertizând cetăţenii care doreau să urce în mijlocul de transport care se golise. Nici şoferul nu era într-o stare mai bună, fiind nevoit să coboare de la volan pentru a putea respira aer curat şi să lase uşile deschise pentru a se risipi mirosul înţepător şi toxic care pusese stăpânire pe autobuz.

Călătorii şi conducătorul auto au povestit că la staţia Albatros un individ dintr-un grup ar fi pulverizat pe geamul autobuzului, în interior, spray-ul cu miros oribil. Unul dintre călători susţinea că ştie cine a făcut acest gest şi că poate da informaţii Poliţiei. „Bine că nu i s-a făcut rău şoferului! Ferească Dumnezeu de vreun accident!”, îl compătimeau gălăţenii în vârstă pe bărbatul care, congestionat la faţă, spunea că simte usturimi în gât.

Angajatul Transurb i-a povestit incidentul casierei de la casa de bilete, apoi s-a întors la volan şi a continuat cursa spre Micro 19.

În autobuz, mirosul înţepător s-a mai simţit o vreme, dar fără efecte negative asupra călătorilor.

Citit 20806 ori Ultima modificare Luni, 02 Septembrie 2019 02:37

7 comentarii

 • postat de Gh. Gradinaru
  Vineri, 30 August 2019 10:16
  86.35.208.***
  Bine ca nu exista spray-uri (deocamdata) cu izotopi radioactivi.
  2
  7
  Raportează
 • postat de Galatean
  Vineri, 30 August 2019 07:55
  95.76.2.***
  Asta o fi pregatire pentru situatii neprevazute, alaturi de sirenele de miercuri, atentie!, avioane, bombe, iar spreiul din autobuz, atac chimic la marlanii adormiti cu limba intre dinti, votanti de aberatii si personaje care fac exact aceasta politica aberanta!

  Intro zi daca o sa se arunce o grenada in mijloacele de transport, nu va fi o surpriza, ca daca erau prin zona niste plimbatori de caschete de la politia locala, poate ar fi fost prins nemernicul, dar, ingalonatii dormeau prin masini, visand 900 de lei spor de hrana...

  Apropo, vad dimineata, pe la patru, ca in parcarea de la scoala 28 din Mazepa, in care dorm cachetarii astia, a fost preluat de un echipaj al jandarmeriei!

  Poate se iau la bataie intro dimineata...

  Si la Galati este starea de amorteala a autoritatilor, prezenta in toata tara!
  1
  9
  Raportează
 • postat de freedom
  Vineri, 30 August 2019 01:21
  89.136.231.***
  Nu cred ca populatia vrea sa fie filmata cum pleaca de acasa si pana se intoarce acasa. Se incalca niste drepturi. Avem dreptul la viata privata.
  8
  4
  Raportează
 • postat de George
  Vineri, 30 August 2019 00:55
  89.136.76.***
  Asta e din cauza tampoitilor care vor sa tina geamul deschis la autobuze. Din cauza acelorasi indivizi se strica aparatele de aer conditionat alautobuzelor. Solutia ar fi autobuze cu geamuri cu inchidere centralizata controlata doar de catre sofer.
  6
  4
  Raportează
 • postat de Mihai
  Joi, 29 August 2019 20:11
  5.13.135.***
  Cum adica 140 de camere vor fi instalate? Primarul s-a laudat deja cu ele si sunt si filmari? Sau alea erau doar asa... un fel de demo sa se mai poata trage niste bani publici? Pe filmari apare clar 8 iulie 2019. Deci de ce nu merg si acum? https://www.facebook.com/ionut.pucheanu/videos/vb.1057955567584624/729383770813458/?type=2&theater
  1
  5
  Raportează
 • postat de maurice
  Joi, 29 August 2019 18:53
  188.24.244.***
  Vai, saracii hoti de buzunare vor fi pe cale de disparitie cu atatea camere pe ei. Bullshit!!!
  1
  6
  Raportează
 • postat de Ady
  Joi, 29 August 2019 11:47
  5.13.208.***
  Dar nu s-au cheltuit bani pe camere de supraveghere in autobuze ?
  7
  34
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.