La un pas să rămână fără casă din cauza unei improvizații electrice

La un pas să rămână fără casă din cauza unei improvizații electrice
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Intervenție de urgență a pompierilor gălățeni, duminică, în jurul orei 11,30, în localitatea Umbrărești, după ce anexa unei case a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii au fost alertați printr-un apel la 112, iar la fața locului au fost direcționate două autospeciale de stingere cu apă și spumă de la Garda de Intervenție Ivești și Secția de Pompieri Tecuci.

”Când au ajuns la locul evenimentului, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul locuinței și anexei gospodărești, pe o suprafață de circa 100 mp. Pompierii militari au lucrat curajos timp de două ore pentru a lichida incendiul în limitele găsite. Cu tot efortul depus, incendiul din anexă s-a extins la acoperișul casei, care a ars pe o suprafață de 90 mp. Totodată, a fost distrus mobilierul din interiorul a trei camere, mai multe aparate electrocasnice, mobilierul, precum și o cantitate însemnată de materiale textile. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 20.000 de lei”, ne-a declarat Dan Ionașcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

După ce au lichidat flăcările, pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit din cauza instalațiilor electrice exploatate necorespunzător, cu improvizații.

”Majoritatea incendiilor din apropierea sezonului rece sunt provocate de suprasolicitarea instalaţiilor şi aparatelor electrice sau pot fi declanşate de sistemele de încălzire locală (sobe cu sau fără acumulare de căldură) care, exploatate necorespunzător sau nesupravegheate, pot provoca adevărate tragedii.

În acest context, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Galati recomandă cetăţenilor, care utilizează - la încălzirea locuinţelor - sobe sau aparate ori mijloace electrice de încălzire, să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor de locuinţe: înainte de folosire, sobele şi coşurile de fum trebuie verificate amănunţit şi, dacă este cazul, reparate sau curăţate corespunzător înainte de a fi utilizate; amplasaţi în faţa uşiţelor sobelor o tăviţă metalică pentru a vă feri de căderea accidentală, direct pe podea, a jarului; nu lăsaţi sobele în funcţiune fără supraveghere; nu utilizaţi instalaţiile şi aparatele electrice cu defecţiuni sau improvizaţii; nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice, prin amplasarea mai multor consumatori pe aceeaşi reţea; lucrările de întreţinere şi reparaţii la instalaţiile electrice se execută numai de personal autorizat; nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi pe timpul funcţionării sistemelor de încălzire (sobe ori aparate de încălzire electrice)”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU.

Citit 2605 ori Ultima modificare Joi, 03 Octombrie 2019 00:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.