Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

În perioada 27-28 septembrie, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, în colaborare cu Bucharest Science Festival, organizează “Zilele Ştiinţei la Planetariu”, eveniment de promovare a ştiinţei, care se constituie într-o serie de conferinţe şi observaţii astronomice pentru public. În prima zi, 27 septembrie, activitățile vor începe în Sala Auditorium, de la ora 18,00, cu o conferință pe teme astronomice. În intervalul orar 20,00 - 22,30, publicul este invitat la observaţii astronomice, pe Terasa Observatorului. Sâmbătă, 28 septembrie, conferinţa cu subiecte din lumea astronomiei va începe de la ora 19,00, iar observaţiile astronomice vor fi de la ora 20,30 până la ora 22,30. Intrarea la „Zilele Ştiinţei la Planetariu” este liberă în intervalul 18,00 - 22,00 (vineri, 27 septembrie) și 19,00 - 22,00 (sâmbătă, 28 septembrie).

Înființat în 2013, Bucharest Science Festival își propune să contribuie la extinderea culturii științifice în societate și să încurajeze educația STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) a tinerilor. Desfășurat anual în ultima săptămână din septembrie, prin intermediul a peste 100 de evenimente dedicate celor mai noi descoperiri din știință, festivalul oferă posibilitatea înțelegerii importanței acestora, ilustrând impactul pe care îl au în viața noastră de zi cu zi.

Începând de la a treia ediție, în paralel cu evenimentele din București, se organizează Zilele Științei în mai multe localități din țară. Anul acesta, pe lângă Galați, vor fi evenimente similare la Constanța, Timișoara și Adjud.

Citit 949 ori Ultima modificare Marți, 24 Septembrie 2019 11:58

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro