Solidaritate cu semenii din Haiti

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cutremurul devastator din Haiti a pus în mişcare multe forţe civice din ţara noastră şi nici Biserica nu este indiferentă faţă de suferinţa supravieţuitorilor din Haiti.

Am văzut oameni care au murit sub dărâmături, am văzut însă - prin intermediul televiziunilor, fireşte - şi  mulţi oameni, între ei copii, care au nevoie de speranţă şi de sprijin efectiv.

În această idee, răspunzând apelului făcut de Întâistătătorul Bisericii noastre, Înalt Prea Sfinţitul Casian cheamă la solidaritate preoţii şi creştiunii din Arhiepiscopia Dunării de Jos pentru a trimite un semn de dragoste creştină celor ce aşteaptă sprijinul din întreaga lume.

“În toate bisericile din Protoieria Galaţi, asemeni celor din întreaga noastră eparhie, a fost organizată această colectă în zilele de sâmbătă, duminică, dar va fi organizată şi astăzi - când sărbătorim Întâmpinarea Domnului”, ne-a spus părintele Ioan Eugen Buruiană, protoiereu de Galaţi. 

Suferinţa nu are graniţe, nu are apartenenţă religioasă, ea este simţită la fel de toţi oamenii... Rugăm creştinii să mulţumească astfel lui Dumnezeu pentru că ne are în pază şi să doneze din puţinul lor câte ceva pentru ca Eparhia noastră să poată trimite un semn al dragostei creştine  celor din Haiti!

Orice persoană fizică sau juridică poate face orice depunere la parohia (biserica) aparţinătoare şi astăzi.

De asemenea, puteţi depune orice sumă  în conturile Patriarhiei Române: RO54RNCB0075004895030091(Lei),

RO27RNCB0075004895030092 (Euro), RO97RNCB0075004895030093 (USD), cu menţiunea „PENTRU SINISTRAŢI”.

Ajutoarele ce vor fi strânse vor fi oferite în mod organizat prin Patriarhia Română care va organiza o misiune de caritate în Haiti.

Citit 519 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.