Două medaliate cu aur la română

Două medaliate cu aur la română
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Narcisa Codreanu şi Geanina Druţă (FOTO) s-au clasat pe locul I şi au fost selectate în lotul pentru faza internaţională

Deja au început să apară primele rezultate la olimpiadele naţionale care se desfăşoară în această perioadă. Lotul elevilor care a reprezentat Galaţiul la olimpiada seniorilor de limba şi literatura română a obţinut 2 premii I, 2 menţiuni şi 5 premii speciale.

Narcisa Codreanu, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Nr. 17,  la clasa profesoarei Anca Barbu, a câştigat locul I.

Aceeaşi performanţă a obţinut-o şi Geanina Druţă,  clasa a XI-a de la Liceul „Spiru Haret” din Tecuci, îndrumată de profesoara Marcela Ciobănuc.

Ambele medaliate cu aur s-au calificat şi la faza internaţională, care se va desfăşura la Constanţa în luna mai. Pentru Geanina Druţă este a treia oară când se califică în lotul pentru faza internaţională.

Menţiuni au  obţinut  doi elevi de la CNVA: Alina Bocăneală (clasa a IX-a, profesoară Mariana Anton) şi Radu Dragomir (clasa a X-a, profesoară Maria Lazanu).

Toţi cei 4 laureaţi au mai primit şi câte un premiu special. De aceeaşi distincţie s-a bucurat şi  Lidia Neagu – clasa a XI-a de la CNMK, profesoară Vasilica Crăciun.                           

„Sunt rezultate foarte bune şi paleta largă de instituţii ai căror elevi au urcat pe podium demonstrează că avem profesori foarte buni la limba română în foarte multe şcoli din Galaţi”, ne-a declarat inspectoarea de specialitate Nicoleta Crânganu.

Citit 2681 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.