Spectacol de binefacere pentru elevul Ionuţ Avram

Spectacol de binefacere pentru elevul Ionuţ Avram
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* S-au strâns, într-o lună şi jumătate, 320 de milioane de lei vechi * Peste două zile, în Galaţi, la Casa de Cultură a Studenţilor, spectacol al cărei „reţetă” va fi donată în întregime salvării vieţii lui Ionuţ P. Avram *

Pentru elevii din municipiul Galaţi, săptămâna aceasta este dedicată lui Ionuţ P. Avram, din Pleşa, elev în clasa a X-a la Grupul Şcolar „Paul Bujor” Bereşti, aflat cu sănătatea pe muchie de cuţit.

A împlinit 16 ani, dar nu este sigur că va ajunge la 17 dacă nu i se va veni - în continuare – în ajutor. Maladia căreia încearcă din toate puterile sale să-i ţină piept este una cumplită: leucemie.

Dacă există însă, chiar în judeţul nostru, oameni care au învins-o, de ce nu s-ar întâmpla la fel şi cu Ionuţ? Pasul decisiv în această direcţie este reprezentat de solidaritatea gălăţenilor cu acest licean.

Nu este singur, altfel nu s-ar fi putut strânge, în numai o lună şi jumătate, 320 de milioane de lei vechi – o parte din suma necesară efectuării transplantului de măduvă în străinătate. Pentru toţi donatorii, recunoştinţa lui Ionuţ:

„Nu mă aşteptam să mi se spună că atâţia şi atâţia oameni s-au dovedit a fi de partea mea… Pe cei mai mulţi nu-i cunosc, am auzit de ei abia acum, la Institutul Clinic Fundeni, unde mă aflu internat”.

„Le mulţumesc din inimă pentru donaţii şi încurajări. Ei sunt speranţa mea. Îmi dau seama că vor cu adevărat să-mi redobândesc sănătatea”.

Printre donatorii de ultima oră, domnul Dumitrel David, din Galaţi, administratorul firmei Sfinx Computers. Părinţii săi sunt din Valea Horincei, mai exact, de la Găneşti.

Solicitat să-l ajute pe Ionuţ, a donat în contul acestuia, pe loc şi din toată inima, 20 de milioane de lei. Din Cluj, un medic s-a oferit să-l trateze pe cale naturistă…

Consiliul Elevilor din Judeţul Galaţi, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar, a pregătit un spectacol filantropic, pentru 250 de elevi, în care s-a pus mult suflet – muzică, dans, teatru. Intrarea, pe bază de bilet. Suma rezultată din încasări va fi depusă în întregime în contul lui Ionuţ P. Avram.

Evenimentul artistic va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor, vineri. De la Grupul Şcolar „Paul Bujor” vor fi prezente profesoarele Iulia Hotnog – dumneaei va vorbi, în deschidere, despre cazul Ionuţ P. Avram – şi Carmen Dimitriu, consilier educativ, şi elevii Dan Creţu şi Doru Zontea, de la clasa a XII-a – aceştia din urmă vor da viaţă, pe scenă, personajelor din „Translatorul”, scenetă scrisă de ei înşişi.

Explicaţie foto: vineri, la Casa de Cultură a Studenţilor, 250 de inimi vor bate pentru salvarea lui Ionuţ P. Avram

Citit 1078 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.