Puii de pisică şi câine sunt fiinţe, nu jucării

Puii de pisică şi câine sunt fiinţe, nu jucării
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă fim de folos cu sfaturi utile despre creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători. Se apropie Crăciunul şi, cu siguranţă, sunteţi în căutarea celui mai frumos şi mai surprinzător cadou pentru cei dragi. Un pui de pisică sau de câine poate părea darul ideal. Însă înainte de a-l oferi, ţineţi cont că e o fiinţă vie, nu o jucărie!

"Fetiţa mea tot insistă şi mă roagă să-i cumpăr un căţel, aşa cum a primit de la Moş Nicolae colega ei de bancă. I-am spus că nu am timpul necesar pentru a avea grijă şi de el", mi-a explicat, deunăzi, o cunoştinţă. Deşi o alta încerca să o combată, explicând beneficiile prezenţei unui căţel în casă, i-am dat dreptate gălăţencei care conştientiza că dincolo de drăgălăşenia şi de bucuriile pe care le aduce un animal de companie, el reprezintă, deopotrivă, o responsabilitate pe termen lung!

Este şi semnalul de alarmă pe care încearcă să-l tragă pagina de Facebook "Realitatea despre animale": "Se apropie Crăciunul, prilej cu care sute, poate mii de căţei şi pisici drăgălaşi vor ajunge cadouri pentru copii şi nu numai. Din păcate, numeroase vor fi şi situaţiile în care animalul respectiv îşi va petrece următorul Crăciun într-un adăpost sau, mai grav, pe stradă.

Deşi un pui de câine sau de pisică poate părea o «sarcină» uşoară la început, animalele cresc şi sunt o responsabilitate pe întreaga durată a vieţii lor. Nu sunt obiecte de care ne putem descotorosi atunci când nu ne mai stârnesc interesul.

Dacă vreţi să preveniţi această situaţie, nu faceţi animale vii cadou (cel puţin fără a discuta în prealabil cu persoana respectivă) şi descurajaţi acest comportament iresponsabil.

Încurajaţi, în schimb, adopţia animalelor care au nevoie de un cămin. Și nu în ultimul rând, nu cumpăraţi niciodată animale de la breederi sau de la înmulţitori, atâta timp cât există altele care mor pe stradă", este mesajul postat pe Facebook, alături de o fotografie pe cât de sugestivă, pe atât de reală.

Citit 2600 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Decembrie 2019 00:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.