Masini parcate ilegal în intersecție

Masini parcate ilegal în intersecție
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

“Zilnic aceeași poveste, mașini parcate pe prima bandă”, este mesajul postat de un gălățean pe rețelele de socializare, deranjat de conducătorii auto care nu respectă semnificația indicatorului „Oprirea interzisă”.

În intersecția străzilor Stadionului şi Oţelarilor, vizavi de refugiul pentru pietoni aferent stației de tramvai, conducătorii auto îşi parchează autovehiculele pe prima bandă a sensului de mers, nerespectând următoarele reglementări în vigoare din Codul rutier:

Oprirea, staționarea și parcarea sunt interzise: 

  • în zona de acțiune a indicatorului "Oprirea/ Staționarea interzisă" și a marcajului cu semnificația de interzicere a acestora.
  • în locul unde este instalat indicatorul "Trecere pentru pietoni" sau pe marcajele de traversare pentru pietoni ori la mai puțin de 25 m înainte și după acestea;
  • în dreptul stațiilor de tramvai prevăzute cu refugiu pentru pietoni.

Conform articolului 64, aliniatul 1 din Codul rutier, poliţia rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă. Ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz.

Întrebarea este de ce, în ciuda faptului că problema este una persistentă, asemenea situaţii putând fi observate zilnic în zonă, dar şi pe alte străzi ale oraşului, autorităţile nu iau măsuri sistematice şi constante pentru a eradica fenomenul. Dacă s-a putut rezolva, cel puţin temporar, situaţia din preajma Tribunalului, unde se parca sistematic pe banda unu, la fel se poate face şi pe Oţelarilor, stradă recunoscută pentru numărul mare de accidente, unde orice perturbare a traficului poate avea urmări periculoase.

Citit 3138 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Ianuarie 2020 19:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.