Dispar 100 de clase din învăţământul gălăţean

Dispar 100 de clase din învăţământul gălăţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 150 de cadre didactice vor intra în restrângere de activitate * 50 de directori şi secretare îşi vor pierde posturile *

Prin creşterea numărului maxim de elevi se vor desfiinţa peste 100 de clase din unităţile de învăţământ gălăţean ne-a informat inspectorul general-adjunct Onuţ Atanasiu (FOTO).

Acesta susţine că măsura va afecta toate ciclurile de învăţământ, dar cel mai mult pe cel liceal. De aici se vor  desfiinţa nu mai puţin de 32 de clase, fapt ce va afecta cu siguranţă normele cadrelor didactice.

„Celor 100 de clase desfiinţate în total, le corespund 150  de norme didactice. Ca urmare, în jur de 150 de profesori şi învăţători vor intra în restrângere de activitate”, spune inspectorul general-adjunct Onuţ Atanasiu.

Peste 50 de directori maziliţi din funcţii

O altă prevedere prin care se va realiza diminuarea numărului de norme este pierderea personalităţii juridice de către unele unităţi de învăţământ cu număr mai mic de copii şi elevi.

În Galaţi îşi vor pierde personalitatea juridică 16 de grădiniţe şi şcoli generale, în Tecuci - 3 unităţi de învăţământ, iar în mediul rural 33 de instituţii. Astfel se vor desfiinţa peste 50 de posturi de directori şi secretare.

Inspectorul general-adjunct susţine că prin aplicarea celor două măsuri se vor desfiinţa la nivelul judeţului Galaţi chiar mai multe posturi decât cele 337 – norma venită de la minister.

„Acest lucru ne prinde bine, în cazul în care vor urma şi alte restrângeri de personal în perioadele următoare”, spune adjunctul de la ISJ Galaţi. 

Citit 2877 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.