Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Peste 17.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi au acţionat, în ultimele 12 ore, pentru a sprijini comunităţile afectate de fenomenele meteorologice severe.

"Efectivele MAI au intervenit, în cursul nopţii, în 34 judeţe şi în municipiul Bucureşti pentru deblocarea a 70 autovehicule blocate/derapate, fiind salvate 654 de persoane, pentru degajarea a 361 copaci, şase panouri publicitare, 11 stâlpi de electricitate şi a 111 elemente de construcţie de la nivelul unor imobile care au afectat 105 autoturisme", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis joi AGERPRES.

Ca urmare a traumatismelor produse de copacii căzuţi sau de elementele de construcţie, şapte persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. În această dimineaţă se acţiona în 16 judeţe şi în Bucureşti pentru degajarea zăpezii de pe carosabil şi deblocarea persoanelor care au fost afectate, pentru împrăştierea de materiale antiderapante şi pentru repunerea sub tensiune a liniilor electrice.

Cele mai multe efecte au fost înregistrate în judeţele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Prahova. Aşa cum s-a dispus în videoconferinţa cu prefecţii, condusă de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, s-a realizat manevra de forţe şi mijloace la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă prin suplimentarea capabilităţilor în judeţele Argeş, Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea cu 10 autospeciale.

Potrivit MAI, circulaţia rutieră este închisă pe autostrada A2, pe 20 segmente de drumuri naţionale, şase drumuri judeţene şi un drum comunal. Totodată, în judeţele Brăila, Buzău, Ilfov şi Tulcea, circulaţia rutieră a fost închisă pe toate categoriile de drumuri până la ieşirea de sub avertizarea Cod roşu. Traficul feroviar se desfăşoară cu dificultate şi, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteo, se pot închide anumite tronsoane. Pe liniile de cale ferată care au avut probleme în timpul nopţii, traficul a fost reluat cu locomotive diesel până la repunerea sub tensiune a instalaţiei electrice.

De asemenea, au fost suspendate manevrele în toate porturile maritime. Au fost suspendate cursurile în instituţiile de învăţământ preşcolar, primar şi gimnazial în judeţele Buzău, Brăila, Călăraşi, Ialomiţa, Tulcea şi Vrancea.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, conform situaţiei distribuitorilor de electricitate, la ora 06,30 erau nealimentate cu energie electrică 180 localităţi din 19 judeţe, fiind afectaţi 88.227 consumatori finali. Se acţionează cu 141 echipe de intervenţie.

Citit 1373 ori Ultima modificare Vineri, 07 Februarie 2020 01:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.