Teatrul ”Ţăndărică” transmite live spectacole pentru copii

Teatrul ”Ţăndărică” transmite live spectacole pentru copii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teatrul "Țăndărică" din Bucureşti transmite gratuit spectacolele pentru copii, pe pagina de Facebook a instituției, în contextul epidemiei de coronavirus. Primele două spectacole au fost deja transmise marţi şi miercuri, dar copiii vor putea urmări şi alte piese jucate de artiştii prestigioasei instituţii, până la sfârşitul săptămânii.

Pe pagina de Facebook a Teatrului "Ţăndărică" se precizează că s-a luat această decizie lăudabilă, deoarece "există o mare nevoie de a scoate copilul din fața unui televizor și a unei tensiuni sociale care-i pot dăuna securității emoționale”.

Teatrul "Țăndărică" va posta toate spectacolele programate pentru această perioadă, “în regim de transmisie live”, pe pagina de Facebook. Piesele vor putea fi vizionate timp de 90 de minute, anunță instituția.

Prin urmare, astăzi, 19 martie, de la ora 10,00 se va difuza spectacolul "Apolodor", destinat copiilor cu vârsta peste 4 ani. Vineri, 20 martie, tot de la ora 10,00, se va putea vedea pe Facebook "Mica Sirenă", recomandat copiilor cu vârsta de peste 3 ani.

Sâmbătă, 21 martie, de la ora 11,00, marionetiştii vor juca live "Răţuşca cea urâtă", destinat copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Duminică, 22 martie, tot de la ora 11,00, se va juca online piesa "Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele", recomandat copiilor peste 4 ani.

"Transmisia va avea un moment pregătitor de 10 minute care să vă permită identificarea clipului video și găsirea unei poziții confortabile pentru vizionare (nimic nu se compară cu o sală de spectacol, însă ne adaptăm!). Transmisiile sunt vizionabile ca orice alt clip video pe Facebook, cu mențiunea cu nu veți putea "da înainte" pentru că sunt în regim similar transmisiilor live. Filmările vor fi disponibile maximum 30 de minute de la încheierea lor apoi vor fi dezactivate (deci eventualele reacții și comentarii vor dispărea și ele).

O întrebare recurentă a fost referitoare la plata pentru vizionare. Au fost propuneri chiar, care au primit reacții de susținere privind donații pentru "Țăndărică", ca răsplată pentru transmisii. "Prieteni! Țăndărică înlocuieşte sala de spectacol cu pagina de Facebook pentru un timp limitat, impus de condiţiile care ne afectează pe toţi", este mesajul transmis pe pagina lor de către păpuşarii bucureşteni.

Astăzi, "Apolodor" va putea fi urmărit accesând secțiunea "Clipuri video" a paginii de Facebook https://www.facebook.com/teatrultandarica/.

Dacă ați dat like sau follow paginii veți fi notificați automat de Facebook când va începe transmisia.

Citit 1704 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Martie 2020 20:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.