Evaluaţi acest articol
(18 voturi)
4 comentarii

După Căminul "Sf. Ilie", un alt centru de îngrijire a bătrânilor a intrat în carantină din cauza coronavirusului. Este vorba despre Căminul "Sf. Spiridon", care se află în administrarea Primăriei Galați. Direcția de Sănătate Publică (DSP) a confirmat că acolo sunt patru cazuri pozitive, două dintre ele fiind persoane vârstnice. Ancheta epidemiologică a fost demarată, iar toți angajații instituției și bătrânii cazați în centru vor fi testați. Grav este că virusul a fost adus de una dintre angajate, iar inspectorii DSP susțin că în căminul "Sf. Spiridon" nu au fost respectate regulile de igienă.

Ancheta epidemiologică în acest caz a fost demarată după ce una dintre angajate, o infirmieră, s-a prezentat la spital cu simptomatologie specifică COVID-19. "De la căminul «Sf Spiridon» Galați s-a prezentat, la Spitalul de Boli Infecțioase, o infirmieră care manifesta simptome COVID. A fost testată și a primit rezultatul pozitiv în data de 10 aprilie", ne-a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galați.

Ulterior, alte trei persoane au primit confirmarea că au contractat virusul. "La Căminul «Sf. Spiridon» au fost confirmate patru cazuri de infectare cu noul coronavirus, în ciuda măsurilor drastice aplicate acolo. Bătrânilor li s-a restricționat circulația inclusiv în curtea căminului, de câteva săptămâni au stat doar în camere și tot în camere le era adusă și hrana. Cele patru persoane au fost spitalizate, iar ceilalți angajați și celelalte persoane care se află în cămin, respectiv 139 de persoane asistate și 67 de angajați, au intrat imediat în carantină, adică nu mai au dreptul să părăsească căminul în următoarele 14 zile. Ancheta epidemiologică este în derulare", ne-a explicat Petrica Pațilea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galați.

CITEȘTE ȘI: Coronavirusul a scos la iveală neregulile de la căminul ”Sf. Ilie”

În ciuda faptului că bătrânii au fost ținuți în camere, virusul a ajuns în instituția în care erau cazați. În urma verificărilor, s-a stabilit că cea care a adus virusul în cămin a fost chiar una dintre angajate. Mai grav este că, susțin reprezentanții DSP, aici nu erau respectate regulile de igienă și protecție. "Trebuie precizat că în cămin nu au fost respectate cu strictețe  regulile de igienă și protecție, în sensul că personalul nu a avut grijă să se protejeze cu echipament corespunzător", a explicat Liliana Iordăchescu.

Conform surselor noastre, infirmiera a intrat în contact cu o rudă venită din străinătate. Acest aspect urmează însă să fie clarificat în urma anchetei epidemiologice. Până atunci, cei 139 de bătrâni din cămin vor fi testați, iar rezultatele vor arăta câți dintre ei au contractat virusul. "DSP Galați are posibilitatea de a testa tot personalul, respectiv 67 de angajaţi și 139 de beneficiari. Testarea a început pe 11 aprilie, suntem în proces de recoltare. La momentul de față, avem două probe pozitive la beneficiari și două probe pozitive din cadrul personalului, respectiv o asistentă medicală și o infirmieră. S-a efectuat o anchetă epidemiologică și s-au impus măsuri de carantinare", a conchis Liliana Iordăchescu.

Rezultatele testelor vor arăta câte persoane s-au îmbolnăvit de fapt în această instituție, numărul celor afectați fiind, cu siguranță, mai mare decât cel prezentat acum.

CITEȘTE ȘI: Focar confirmat oficial, la căminul ”Sf. Ilie”. Jumătate dintre bătrâni, infectaţi cu coronavirus

 

Citit 6645 ori Ultima modificare Marți, 14 Aprilie 2020 12:06

4 comentarii

 • postat de PATRIOTUL Luni, 13 Aprilie 2020 15:08 81.12.149.*** Link la comentariu
  1
  26

  Acolo în cămin există 67 de angajaţi bugetari la 139 de bătrâni?
  Cum e posibil aşa ceva? Chiar dacă se lucrează în 3 ture, tot e mult! Cine răspunde de rentabilizarea acestor instituţii publice? Ce fel de management este ăsta?
  Trebuie URGENT reformată toată Administraţia publică, în primul rând cea legată de sănătate, începând de la DSP care arată groznic (cine a intrat vreodată în clădirea DSP Galaţi de vis-a-vis de Potcoava de Aur înţelege) şi terminând cu aceste cămine de bătrâni!

  Raportează
 • postat de Tocmai acolo unde trebuia carantinare la sânge, nu s-a aplicat, spitale, cămine. Luni, 13 Aprilie 2020 15:02 213.233.101.*** Link la comentariu
  1
  15

  "Simpatic" Guvernul ăsta cu atenționarea celor din diaspora, cu ,,nu veniți în România, că omorâți părinții, bunicii, bătrânii", aproximativ citatul. Şi ăştia din țară, ai noştrii specialişti, factori de răspundere, ne omoară bătrânii, bunici, în mod organizat, prin cămine adunați, la stat şi privat. Păi băi fraților, carantinați, carantinați, în zonele cu risc crescut de infestare, spitale, cămine de bătrâni, aici sunt zone cu grad ridicat de infestare.
  Sau, hai să bogăm carantinare, pe amenzi barosane, să ne facem bugetul, pentru salarii şi pensii, speciale ?

  Raportează
 • postat de ariciul Luni, 13 Aprilie 2020 10:27 89.39.81.*** Link la comentariu
  2
  17

  Siiii angajatii mai sunt inca acolo?sau nu au apucat sa o stearga?ma testele alea ?nu mai dau si erori?intreb si eu ca na ....intotdeauna si oriunde este o marja de teroare?

  Raportează
 • postat de Una din doua... Luni, 13 Aprilie 2020 07:16 77.111.244.*** Link la comentariu
  20
  13

  Ori nimeni nu are habar de nimic in legatura cu virusul asta, ori nimeni nu are voie sa spuna nimic...
  Tot felul de specialisti si de guvernanti ne explica de dimineata si pana noaptea tot felul de prostii si tot felul de vorbe goale dar ei, de fapt, nu sunt buni de nimic, habar nu au nimic si nu au nici cea mai mica valoare.
  Situatia este una din doua...ori povestea asta cu virusul este cea mai mare pacaleala planetara care a existat vreodata si nu exista niciun virus ci se urmareste altceva in legatura cu toata alarma asta, ori este adevarat ca acest virus exista si, dupa cum ni se spune in presa, nimeni nu este in stare sa faca absolut nimic ca sa il opreasca si vom muri cu totii, cu siguranta, cat de curand...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.