Focar confirmat oficial, la căminul ”Sf. Ilie”. Jumătate dintre bătrâni, infectaţi cu coronavirus

Focar confirmat oficial, la căminul ”Sf. Ilie”. Jumătate dintre bătrâni, infectaţi cu coronavirus
Alarmant. Patru bătrâni din acest centru au decedat
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Focar de coronavirus confirmat oficial, la căminul de bătrâni "Sf. Ilie”. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit o parte dintre rezultatele testelor trimise la Institutul "Cantacuzino", rezultate care arată că încă 44 de persoane vârstnice din acest centru au ieşit pozitive la testul pentru coronavirus. Astfel, numărul bătrânilor infectaţi a ajuns la 72. Din păcate, DSP Galaţi a anunţat şi două noi decese în rândul bătrânilor.

Căminul de îngrijire a bătrânilor "Sf. Ilie" a deveni un adevărat focar. Mai bine de jumătate dintre cei internaţi aici sunt infectaţi cu coronavirus. 44 de persoane au primit rezultatul testelor joi dimineaţă, astfel că numărul total al celor infectaţi a ajuns la 72. În timp ce aşteptau rezultatele testelor, încă doi bătrâni de aici au încetat din viaţă, numărul deceselor  din cămin crescând astfel la patru.

Totodată, Direcţia de Sănătate Publică ne-a informat că şi numărul angajaţilor din cămin care au ieşit pozitivi la testarea pentru coronavirus a crescut. Dacă iniţial vorbeam de nouă angajaţi pozitivi şi trei negativi, acum avem deja un număr dublu. Mai exact, încă nouă angajaţi au fost infectaţi cu COVID-19.

Astfel, în Căminul "Sf. Ilie", sunt 90 de persoane infectate, toate fiind deja transportate la spitalele de pe raza municipiului Galaţi, pentru tratament şi îngrijire medicală de specialitate.

Conform celor de la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, testările au arătat că sunt şi persoane care nu au contractat, până acum, virusul. Vorbim despre 44 de persoane vârstnice şi de cinci angajaţi. De asemenea, sursa citată ne-a confirmat şi faptul că aşteaptă şi rezultatul celorlalte 24 de teste, aflate, în continuare, în lucru la Institutul "Cantacuzino" din Bucureşti.

Vă reamintim faptul că, la Căminul "Sf. Ilie", coşmarul a început după ce soţul administratoarei, revenit pe 20 martie din Turcia, a mers în cămin fiind infectat cu coronavirus. Bărbatul, care între timp a decedat, şi-a infectat şi soţia, aceasta fiind internată în spital. Astfel, căminul a fost băgat în carantină încă de sâmbătă, iar miercuri, în urma unui ordin semnat de Raed Arafat, administrarea instituţiei a fost preluată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi, care se va ocupa de gestionarea situaţiei. Mai mult, prin ordin al prefectului, 10 asistente şi 12 infirmiere au fost delegate la centru, pentru a  le asigura asistenţa medicală celor rămaşi în clădire.

CITEȘTE ȘI: Coşmar pentru bătrânii de la căminul ”Sf. Ilie”, dosar penal pentru conducere

 

Citit 13835 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Aprilie 2020 00:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.