Incendiu de proporţii la groapa de gunoi

Incendiu de proporţii la groapa de gunoi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Alertă, luni seară, după ce un incendiu a fost raportat la fosta groapă de gunoi din Tecuci. Alarma s-a dat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, iar la faţa locului au fost trimise de urgenţă mai multe echipaje. 

"Echipajele de pompieri sosite la locul incidentului au lucrat susţinut, pentru limitarea extinderii incendiului acesta fiind alimentat şi de vântul puternic. Au intervenit 30 de pompieri cu trei autospeciale cu apă şi spumă de la secţia de pompieri Tecuci, trei motopompe transportabile şi două cisterne de la primăria municipiului Tecuci", ne-a declarat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi. 

Pompierii s-au luptat ore în şir cu flăcările şi au reuşit să lichideze incendiul. "Au ars gunoaie menajere şi vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 5000 mp. Cauza incendiului este în curs de stabilire", a adăugat purtătorul de cuvânt al ISU.

Deşi s-a manifestat cu degajare mare de fum, reprezentanţii Gărzii de Mediu susţin că incendiul de la platforma de gunoi nu a pus în pericol sănătatea şi viaţa locuitorilor, staţia de monitorizare a calităţii aerului din Tecuci, operată de Agenţia de Mediu, indicând că nu au fost depăşiri ale parametrilor privind calitatea aerului. “Se fac cercetări privind cauzele incendiului, reprezentanţii ISU urmând să stabilească circumstanţele. Rampa respectivă este trecută în Master Planul pentru Sistemul de management integrat al deşeurilor din judeţul Galaţi, urmând ca la finalizarea implementării proiectului să se obţină toate autorizaţiile de mediu în vederea închiderii definitive a acestui depozit”, ne-a declarat Marian Mocanu, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Galaţi.

Rampa de deşeuri “Rateş” a fost închisă pentru depozitarea gunoiului din iulie 2017, în prezent platforma aflându-se sub pază.

 

Citit 2110 ori Ultima modificare Joi, 16 Aprilie 2020 22:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.