Daruri din suflet pentru cei aflați în linia întâi

Daruri din suflet pentru cei aflați în linia întâi
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Pregătite în mănăstiri, bincuvântate de ÎPS Casian, arhiepiscopul ”Dunării de Jos”, și trimise ca daruri de Paște în spitale, centre de carantină și la angajații MAI, care vor fi în stradă sau la serviciu în noaptea de Înviere. Este vorba despre cozonaci, ouă roșii și pască, produse tradiționale care sunt menite să le facă noaptea mai ușoară celor care se află în linia întâi în lupta cu coronavirusul. Mai mult, în loc de felicitare, medicii, polițiștii, jandarmii, pompierii, dar și gălățenii aflați în centrele de carantină au primit câte o mască din bumbac făcută de măicuțele din mănăstirile din județul Galați. Pe lângă toate aceste daruri, spitalele, Inspectoratul Județean de Poliție, cel de Jandarmi și ISU Galați au primit și câte o icoană care să îi protejeze atât pe cei care luptă împotriva coronaviruslui, cât și pe bolnavii aflați pe un pat de spital. Icoanele, sfințite de ÎPS Casaian au fost pictate de studenții de la Teologie în cadrul unui concurs organizat de Arhiepiscopia ”Dunării de Jos”.

La final, ÎPS Casian a avut și un mesaj pentru cei care au primit daruri, dar și pentru gălățenii aflați acasă.

”Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos este cea mai mare taină. Toate manifestările noastre sunt o dovadă că și noi trecem de la starea de neliniște la pace, trecem de la frica de pandemie la lupta cu pandemia, de la frica de moarte la bucuria vieții. Mesajul este acesta: nimeni să nu fie trist, nimeni nu este în mormânt. Peste câteva ore, Domnul părăseșre mormântul. Lumina are tainele ei, vine din Cer și face din sufletele și inimile noastre biserici și catedrale luminoase. Vă mulțumesc la toți care ați susținut lumina în întunericul sufletesc și trupesc  datorită pandemei. Lansăm mesajul Domnului: Nu vă temeți. Iisus este viață și nu moarte. Unde nu va ajunge lumina de la Ierusalim, fiecare lumânare aprinsă, când noi ridicăm la ora 00,00 lumina,  fiecare persoana care aprinde la ora 00,00 lumina este un apostol al luminii, este ca și preotul, este ca și Ierusalimul. Lumina să ne unească. Pe lângă lumină, noi dorim să transmitem câteva mesaje  luminoase, și acestea sunt cuvântul nostru pastoral, Învierea Domnului este izvor să sănătataee sufletrească și trupească, apoi felicitarea, în forma aceasta solemnă, la spitale, la frații care apără pe stradă liniștea noastră, la penitenciare, la carantinați. Mesajul nostru de ”Hristos a Înviat!” este această felicitare consistentă, o mască confenționată la sfintele mănăsttiri, din bumbac, ca să reziste mai mult. Un ou roșu, o mască, un cuvânt, o încurajare către medici,  către frații din stradă, medicii liniștii  noatre, către media, care este de serviciu și către iubiții mei preoți. Lângă  medicii din spitale, aveți aici medicii, care și ei, la ora 00,00, vor schimba  halatul de serviciu negru, cu  haina luminoasă albă a slujirii. Veșmâmtul preotului se unește cu halatul medicului și împreună rămân preoții de serviciu  pentru sănătatea noastră. La toți, din inimă, preoții, creștinilor toți, frați și surori, de la Dunărea de Jos, din inimă, Hristos a Înviat”, a transmis ÎPS Casian.

Cele 3.000 de pachete pregătite de Arhiepiscopia ”Dunării de Jos” au ajuns la cadrele medicale, polițiști, jandarmi, pompieri și gălățeni aflați în centrele de carantină astfel încât fiecare să se bucure, măcar pentru o clipă, de sărbătoarea pascală.

 

Citit 5004 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Aprilie 2020 15:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.