Pechea merge la Oscar

Pechea merge la Oscar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Comuna gălăţeană va păşi pe covorul roşu prin tânăra actriţă de origine română, nepoata educatoarei Maria Drăguş * Dacă nu poate fi decernat câte un Oscar pentru fiecare membru al familiei Drăguş din Pechea (aşa cum s-ar cuveni), atunci filmul „Banda albă”, nominalizat la categoria „Cel mai bun film străin” merită trofeul * Decernarea premiilor Academiei Americane de Film va fi transmisă, pe HBO, în noaptea de 7 spre 8 martie, de la ora 3,30 *

Pechea a fost prezentă de şapte ori la Campionatele Mondiale, de patru ori la Europene, la Jocurile Olimpice de la Sydney şi a devenit vicecampioană mondială în Rusia, prin handbalista Steluţa Luca.

Pechea a mers peste Ocean, unde a luat Centura cu diamante, împreună cu Lucian Bute.

Comuna a urcat pe locul I la Campionatul Mondial de box din Maroc, şi pe locul al III-lea la Europenele din Irlanda şi Italia, prin Cristian Ciocan.

A fost şi la Mondialele de la Milano, cu boxerul Gabriel Podaşcă.

Prezentă la Cannes a câştigat “Palme d’Or”, şi recent, la Los Angeles, a primit Globul de Aur.

Acum Pechea e la Oscar, prin tânăra vedetă Maria-Victoria Drăguş.

Doar 15 ani şi deja la Gala Oscarurilor

La numai 15 ani, actriţa germană de origine română Maria-Victoria Drăguş va străluci în lumina reflectoarelor la Gala Oscar 2010.

Filmul „Das Weisse Band” („Banda albă”), în care au jucat Maria-Victoria Drăguş şi sora ei în vârstă de opt ani, Paraschiva Drăguş, a fost nominalizat la Oscar la categoria film străin, după ce şi-a adjudecat trofeul Palme d’Or şi Globul de Aur.

Maria-Victoria se află deja pe tărâm american, împreună cu mama ei, Jana, care îi este şi impresar.

Tatăl, pecheanul Nicolae-Silviu Drăguş, violoncelist la Filarmonica din Saxonia Mijlocie, a rămas acasă, în Germania, cu ceilalţi doi actori ai familiei, Josef şi Paraschiva, prinşi în filmări pentru alte producţii.

Performanţă senzaţională

Aşa cum am mai spus-o, Maria-Victoria Drăguş a făcut celebru în lume numele bunicii sale, Maria Drăguş, educatoare, vreme de 43 de ani, la Grădiniţa nr. 1 din Pechea.

Fraţii Drăguş, Maria-Victoria - 15 ani, Paraschiva - 8 ani şi Iosef - 12 ani sunt vedete în filme şi seriale TV din Germania, dar se mândresc de originea lor română.

În „Banda albă”, Maria-Victoria a interpretat rolul Klarei, fiica mare a pastorului, familie în jurul căreia se desfăşoară acţiunea. Filmul regizorului Michael Haneke e o alegorie despre începuturile fascismului.

Banda albă este o bucată de pânză pe care pastorul le-o leagă de mână copiilor, de câte ori greşesc, pentru a le aminti de „inocenţă”. Îi ţinem pumnii Mariei-Victoria, pentru că filmul în care a jucat merită Oscarul.

Chiar dacă „Banda albă” va rămâne doar cu nominalizarea, faptul că la doar 15 ani Maria-Victoria e actriţă într-un film demn de Oscar este o extraordinară performanţă. Succes, Maria-Victoria Drăguş!

Explicaţii foto:

1. Maria-Victoria Drăguş în filmul „Banda albă”, intrat în cursa pentru Oscar pentru Cel mai bun film străin.

2. Pe covorul roşu de la Cannes

Citit 1550 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.