Raluca şi Irina Aldea, graţie şi eleganţă la superlativ

Raluca şi Irina Aldea, graţie şi eleganţă la superlativ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Trofee fără număr la Liceul din Pechea * Perechea Raluca Aldea şi Alin Ionescu, la Campionatul Naţional de Dans Sportiv *

La Grupul Şcolar „Costache Conachi” din Pechea, cine nu dă cu pumnul… cel puţin la nivel european, dacă nu mondial, e artist. Pugiliştii Lucian Bute şi Cristian Ciocan au învăţat aici, iar acum Gabriel Podaşcă este elev al liceului.

În vitrinele şcolii nu mai încap trofeele şi diplomele unor tineri care şi-au câştigat deja celebritatea naţională sau internaţională, fie la campionate sportive, fie la olimpiade şcolare.

Nu e vorba doar despre box, ci şi de graţie, eleganţă, talent şi muncă enormă, adică de dans sportiv. Un dulap mare adăposteşte diplomele şi cupele obţinute de dansatorii liceului: Irina Aldea - Alexandru Eliade, respectiv, Raluca Aldea - Alin Ionescu.

Cele două eleve sunt fiicele directoarei liceului, profesoara de matematică Mona Armencea. Nu trebuie să studiezi la un liceu de oraş pentru a fi cel mai bun!

Performanţă

Ambele directoare ale liceului, Mona Armencea şi Eugenia Drăguş, sunt localnice din Pechea, şi au ţinut ca şi copiii lor să studieze aici. Cristina Muşat, fiica directoarei adjuncte Drăguş şi verişoara Mariei-Victoria Drăguş, este studentă în anul III la Regie.

Cele două performere la dans sportiv, Irina şi Raluca Aldea, visează tot la cariere în domeniul frumosului şi artei. Chiar dacă pentru a-şi urma pasiunea pentru dans sportiv la Clubul Acanta sunt nevoite să facă, de câteva ori pe săptămână, naveta la Galaţi.

Irina

Irina Aldea este elevă clasa a XII-a la Liceul din Pechea şi visează să dea admiterea la teatru. Face parte din trupa de teatru a liceului îndrumată de directoarea Eugenia Drăguş, trupă care n-a lipsit niciodată de pe lista învingătorilor la Festivalul de Teatru pentru Licee „I. L. Caragiale”.

„Anul trecut, trupa a luat cel mai frumos premiu, locul II pentru piesă, imediat după Liceul de Artă. Este un copil ambiţios. A început dansul sportiv la 11 ani şi acum are 19 ani”.

„A pornit de la clasa H - Hobby şi a ajuns în grupa valorică C. Este sportivă de performanţă şi asta necesită multă muncă şi cheltuială”.

„Nu e un sport care să fie sprijinit de sponsori, nici foarte mediatizat. Am decis să nu plece la un alt liceu pentru că nu urmărea un profil anume. Aici au învăţat copii care au reuşit la Medicină, Litere, ASE, Teatru”, ne-a mărturisit Mona Armencea.

Raluca

Raluca Aldea şi-a depăşit sora la performanţele în dans sportiv. Este elevă în clasa a VII-a la Liceul din Pechea.

„A început dansul sportiv de când era la grădiniţă, cu acelaşi băiat, un coleg de clasă, care provine dintr-o familie extrem de modestă, dar cu suflet foarte mare, care face eforturi supraomeneşti să-l susţină”.

„Au participat la Campionatul Naţional de Dans Sportiv de la Timişoara, la competiţii la Oradea, la Albena (în Bulgaria), la Târgu Mureş, la Bucureşti… Au luat locul I la Cupa Arad”, ne-a povestit mama, Mona Armencea.

Raluca visează al o carieră de stilist. Sâmbătă şi duminică, Raluca şi partenerul ei de dans vor putea fi admiraţi la Campionatul Naţional de Dans Sportiv de la Bucureşti.

Îi ţinem pumnii! Din păcate, din motive financiare, sora ei mai mare nu va lua parte la competiţie.

Le dorim din toată inima succes celor două sportive talentate, şi mai ales, împlinirea viselor. Iar mamei lor, tăria să le susţină.

Citit 3126 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.