Peste 230 de gălăţeni s-au întors din zonele roşii

Peste 230 de gălăţeni s-au întors din zonele roşii
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Gălăţenii plecaţi peste hotare s-au decis să se întoarcă acasă şi au umplut centrele de carantină din judeţ. Conform datelor oficiale, în doar trei zile, au revenit în Galaţi 236 de persoane, toate fiind internate în centrele speciale de carantină. Astfel, în cele 29 de centre sunt cazate 748 de persoane. Totodată, a crescut şi numărul gălăţenilor care se află în izolare la domiciliu.

La nivelul judeţului Galaţi, conform raportării Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, pe data de 28 aprilie, în cele 29 de centre de carantină, erau cazate 748 de persoane, cu 94 mai multe faţă de ziua precedentă. Trebuie remarcat faptul că şi luni a fost înregistrată o creştere, cu 88 de persoane, dar şi duminică, când au fost internate încă 54 de persoane. Conform surselor noastre, cei mai mulţi gălăţeni au revenit în ţară prin vama Nădlac şi se întorc din Anglia, Franţa, Germania şi Spania.

În ceea ce priveşte persoanele autoizolate la domiciliu, datele oficiale arată că marţi erau cu 33 mai multe faţă de ziua precedentă, ajungând astfel la un total de 362 de persoane. Duminică şi luni s-au înregistrat scăderi la acest capitol, în fiecare din cele două zile ieşind din izolare câte 53, respectiv 54 de persoane.  

O creştere s-a înregistrat şi la numărul celor confirmaţi cu infecţie cu Covid-19. Astfel, la nivelul judeţului Galaţi au fost confirmată până acum infectarea a 373 de persoane, cu nouă mai mult faţă de ziua precedentă. Dintre acestea, 42 de persoane şi-au pierdut viaţa, 33 dintre ele provenind din cele două centre de îngrijire bătrâni. Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică, printre cei nouă confirmaţi marţi se numără şase bătrâni şi un angajat de la Căminul „Sf. Spiridon”. Trebuie precizat şi faptul că, până acum, din cele 373 de persoane confirmate, 134 au fost declarate vindecate după ce au avut două teste RT-PCR negative. Până la ora închiderii ediţiei, Direcţia de sănătate Publică Galaţi nu raportase nici un nou caz de deces din cauza coronavirusului.

De la punerea în funcţiune a aparatului RT-PCR au fost efectuate 2.474 de teste, 68 dintre ele fiind lucrate de luni până marţi.

Citit 6963 ori Ultima modificare Marți, 05 Mai 2020 00:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.