Final de misiune pentru medicii militari din Galați

Final de misiune pentru medicii militari din Galați

Echipa medicală, la predarea comenzii
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
1 comentariu

Echipa de medici de la Spitalul Militar din Galați care, de pe 8 aprilie, s-a aflat la comanda Spitalului de Urgență din Deva, și-a încheiat cu succes misiunea dificilă îndeplinită într-unul dintre cele mai mari focare de COVID-19 din România. Sub comanda lt. col. medic Constantin Vlase, formația de specialiști a reușit ca în patru săptămâni să organizeze activitatea medicală din spitalul hunedorean. Primul pas - dezinfecția, care a permis ca în mai puțin de o săptămână, activitatea în unitatea medicală să poată fi reluată.

"Pe 8 aprilie, echipa managerială a dispus dezinfecția terminală în spațiile interioare și exterioare ale spitalului și configurarea circuitelor funcționale. În urma adoptării acestor măsuri, spitalul a devenit operațional pe 13 aprilie și a avut capacitatea de a gestiona toate solicitările de internare a pacienților confirmați SARS-COV 2", se precizează într-un comunicat al Ministerului Apărării Naționale.

Au urmat comasarea anumitor secții și regruparea acestora pe anumite paliere, pentru eficientizarea circuitelor epidemiologice și a fluxului de pacienți. Au fost constituite stocuri de materiale sanitare și echipamente individuale de protecție, au fost reconfigurate spațiile de depozitare a acestora pe categorii de bunuri, iar personalul a fost instruit cum să utilizeze aceste echipamente în scopul prevenirii creșterii numărului de infectări în rândul cadrelor medicale.

Rezultatele s-au văzut și în statisticile privind raportul dintre numărul de noi îmbolnăviri și numărul de pacienți declarați vindecați: începând cu data de 1 mai, numărul pacienților externați a depășit constant numărul celor internați.

Citit 1968 ori Ultima modificare Luni, 11 Mai 2020 01:02

1 comentariu

 • postat de Lupu Sâmbătă, 09 Mai 2020 07:21 78.96.81.*** Link la comentariu
  1
  8

  Intrebarea este de ce sta inchis Spitalul Militar, de la inceputul pandemiei si nu primeste pacienti non Covit?
  Adevarul e ca leafa le merge normal, de ce n-ar sta? Vin la servici ca sa stea si sa ia leafa, iar pacientii sa crape.

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro