Final de misiune pentru medicii militari din Galați

Final de misiune pentru medicii militari din Galați
Echipa medicală, la predarea comenzii
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Echipa de medici de la Spitalul Militar din Galați care, de pe 8 aprilie, s-a aflat la comanda Spitalului de Urgență din Deva, și-a încheiat cu succes misiunea dificilă îndeplinită într-unul dintre cele mai mari focare de COVID-19 din România. Sub comanda lt. col. medic Constantin Vlase, formația de specialiști a reușit ca în patru săptămâni să organizeze activitatea medicală din spitalul hunedorean. Primul pas - dezinfecția, care a permis ca în mai puțin de o săptămână, activitatea în unitatea medicală să poată fi reluată.

"Pe 8 aprilie, echipa managerială a dispus dezinfecția terminală în spațiile interioare și exterioare ale spitalului și configurarea circuitelor funcționale. În urma adoptării acestor măsuri, spitalul a devenit operațional pe 13 aprilie și a avut capacitatea de a gestiona toate solicitările de internare a pacienților confirmați SARS-COV 2", se precizează într-un comunicat al Ministerului Apărării Naționale.

Au urmat comasarea anumitor secții și regruparea acestora pe anumite paliere, pentru eficientizarea circuitelor epidemiologice și a fluxului de pacienți. Au fost constituite stocuri de materiale sanitare și echipamente individuale de protecție, au fost reconfigurate spațiile de depozitare a acestora pe categorii de bunuri, iar personalul a fost instruit cum să utilizeze aceste echipamente în scopul prevenirii creșterii numărului de infectări în rândul cadrelor medicale.

Rezultatele s-au văzut și în statisticile privind raportul dintre numărul de noi îmbolnăviri și numărul de pacienți declarați vindecați: începând cu data de 1 mai, numărul pacienților externați a depășit constant numărul celor internați.

Citit 2925 ori Ultima modificare Luni, 11 Mai 2020 01:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.