Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunțat recent că în perioada stării de urgență nu se fac verificări sau revizii periodice ale instalațiilor de utilizare a gazelor, chiar dacă cele vechi au expirat. Conform Ordinului ANRE nr. 71/2020, reviziile și verificările tehnice ale instalațiilor de gaze aflate pe proprietatea fiecărui client și care expiră în această perioadă rămân valabile, urmând să se reînnoiască în termen de 30 de zile de la încheierea stării de urgență, adică în 30 de zile după data de 15 mai.

Conform legislației în vigoare, verificarea tehnică periodică a instalațiilor de utilizare a gazelor naturale se realizează o dată la maximum doi ani, iar revizia tehnică periodică a instalațiilor de utilizare se realizează o dată la cel mult zece ani. Revizia tehnică se mai realizează și după întreruperea utilizării instalației pentru o perioadă de timp mai mare de șase luni, precum și după orice eveniment care ar fi putut afecta instalația de utilizare.

Atât revizia, cât și verificarea tehnică se pot face și la cererea clientului final.

Citit 1864 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Mai 2020 12:13

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro