Exodul medicilor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Peste 3.000 de locuri de muncă în străinătate pentru medici, la Târgul Internaţional de Cariere Medicale *

Peste 3.000 de locuri de muncă în străinătate vor fi oferite pentru medicii români la cea de-a şaptea ediţie a Târgului Internaţional de Cariere Medicale, care va avea loc între 20 şi 21 martie în Bucureşti, între 27 şi 28 martie la Cluj-Napoca şi între 10 şi 11 aprilie la Iaşi.

Târgul este adresat atât medicilor tineri, cât şi celor seniori de toate specialităţile, precum şi studenţilor, rezidenţilor, asistentelor medicale, dentiştilor şi întregului personal implicat în asistenţa sanitară şi farmaceutică.

Majoritatea expozanţilor care vor participa la târg sunt agenţii de recrutare internaţionale care au disponibile peste 3.000 de posturi în ţări precum Marea Britanie, Irlanda, Franţa, Belgia, Germania, Elveţia, Danemarca, Suedia, Norvegia, Malta, Orientul Mijlociu şi Îndepărtat şi multe altele.

Salariile care vor fi oferite medicilor diferă în funcţie de experienţă şi vechime.

Astfel, cele mai mici salarii oferite în cadrul târgului sunt cuprinse între 2.000 şi 3.000 de euro pe lună, pentru posturi în Germania adresate medicilor tineri şi proaspeţilor absolvenţi.

Medicii seniori pot obţine salarii care ajung şi la 10.000-12.000 de euro pe lună în Marea Britanie şi ţările scandinave.

La târg vor fi prezentate şi oferte de training pentru aproape orice specialitate în spitale din Germania.

Specializările medicale cu cea mai mare căutare sunt anestezia, medicina de urgenţă, radiologia, medicina internă, radiologie şi chirurgie.

Pe lângă pachetul salarial, agenţiile de recrutare internaţionale pot să ofere, gratuit, şi alte avantaje, cum ar fi cazarea şi cursuri de limbă gratuite pentru familie, consultanţă pe parcursul întregului proces de înscriere, asistenţă în procesul de relocare etc.

“Pentru a îndeplini toate nevoile în materie de posturi disponibile pentru cei interesaţi de o carieră medicală internaţională, angajatorii vin la această ediţie atât cu joburi permanente, cât şi cu joburi de tip locum (temporare), prin care se oferă flexibilitatea de a lucra 1, 2 sau 3 săptămâni pe lună, ceea ce înseamnă că medicii doritori de acest tip de angajare îşi pot continua munca şi în ţara de origine, suplimentându-şi substanţial câştigurile prin adoptarea unui job temporar care poate fi răsplătit şi cu 2.000 de lire sterline pe săptămână în spitalele private din Anglia”, a declarat reprezentanta companiei Houston NPA, organizatoarea târgului.

Intrarea este liberă, iar vizitatorii sunt aşteptaţi sâmbătă între orele 11.00 şi 18.00, iar duminică între 10.00 şi 16.00. Celor care sunt interesaţi să participe la târg li se recomandă să se înscrie înainte online, pe site-ul www.imcdays.org.

Târgul se organizează în mai multe ţări europene precum România, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Slovacia şi Lituania. Adică acolo de unde se poate lua personal medical bine pregătit şi dornic să câştige cum nu câştigă în ţară.

Citit 910 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.