Avocatul Alexandru Bălan a plecat să pledeze în ceruri

Avocatul Alexandru Bălan a plecat să pledeze în ceruri
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Avocatura gălățeană și-a pierdut Maestrul, poate singurul avocat din ultimii ani care a meritat, cu prisosință, această titulatură.
Maestrul Alexandru Bălan a servit o viață actul de justiție, inițial din postura de magistrat și, ulterior, ca avocat, experiența acumulată în cei peste 40 de ani de activitate ajutându-l să devină un avocat complet, cu o pregătire profesională desăvârșită, cu o capacitate analitică de excepție, cu un talent de neegalat în identificarea celor mai eficiente metode de apărare, în toate ramurile dreptului.
A fost un penalist de excepție, pledoariile sale captivând sălile de judecată, un civilist de o finețe apreciată de toți specialiștii în domeniu, concluziile sale fiind un model de concizie, argumente și propuneri de lege ferenda, dar, mai înainte de toate, a fost un Om de o calitate deosebită!
Omul Alexandru Bălan și-a împărțit, cu o generozitate ieșită din comun, experiența, cunoștințele, ideile, contribuind decisiv la formarea a peste 20 de avocați din Baroul Galați, avocați care au învățat întregul alfabet al profesiei de la un profesionist adevărat, pentru care nimic inferior perfecțiunii nu era acceptabil.
Maestrul Alexandru Bălan a reprezentat pentru Baroul Galați imaginea avocatului din literatura românească interbelică, cu servieta plină de dosare, înconjurat permanent de discipoli dornici să îi ceară sfatul și să îi asculte poveștile, de o politețe elegantă și cu un discurs alert, captivant, presărat cu umor fin.
Exemplu de profesionist al dreptului, capabil să răspundă la orice întrebare, pregătit să reacționeze în orice situație, va rămâne, pentru cei care l-au cunoscut, un model de urmat.
Să vă luați roba cu dumneavoastră, Maestre! Veți avea mult de lucru și în viața de apoi, încercând să ne apărați pe noi, muritorii, la Judecata supremă…

Citit 6733 ori Ultima modificare Marți, 28 Iulie 2020 02:02

4 comentarii

 • postat de Tanase Balan
  Miercuri, 29 Iulie 2020 18:42
  5.13.187.***
  Baroul Galati,o sa mai caute 1000 de ani,un profesionist desavarsit,un orator unic si,un bun cunoscator al dreptului penal si civil.SANDU BALAN,ramane in istorie.Ar trebui sa dam numele de...TRIBUNALUL ALEXANDRU BALAN DE LA GALATI.
  2
  2
  Raportează
 • postat de Stan Ionel
  Miercuri, 29 Iulie 2020 08:14
  188.24.240.***
  A fost (este greu să scriu) unul dintre cei mai buni judecători de la Galați și din țară, dar și un foarte, foarte profesionist avocat de talie națională și internațională. A fost profesorul meu în penal. Dumnezeu să vă odihnească maestre. Regrete și condoleanțe familiei îndoliate.
  4
  3
  Raportează
 • postat de Un cunoscut
  Marți, 28 Iulie 2020 21:28
  86.124.205.***
  Dumnezeu să îl ierte!! Un profesionist!!! Păcat că nu s-a îngrijit de sănătate.
  3
  6
  Raportează
 • postat de Cardinalul Richeliu
  Marți, 28 Iulie 2020 13:29
  109.103.162.***
  Frumoasa opinia Baroului Galati despre restul membrilor săi....
  8
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.