Ieri – mitingul profesorilor la Bucureşti, azi - la Galaţi

Ieri – mitingul profesorilor la Bucureşti, azi - la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La ora 12.00, peste 1.500 de dascăli sunt aşteptaţi la Casa de Cultură a Sindicatelor *

30 de salariaţi din învăţământul gălăţean afiliaţi la Federaţia „Spiru Haret” au mărşăluit joi la Bucureşti, alături de ceilalţi profesori din toată ţara.

„Am fost în jur de 4.000 de oameni. Am strigat să le fie ruşine guvernanţilor că ne-au scos în stradă. Vrem să se facă dezbateri  pe o perioadă mai mare pe Legea Educaţiei şi să ni se plătească drepturile salariale care ni se cuvin prin hotărârile judecătoreşti”, ne-a declarat Alexandrina Diaconescu, lider gălăţean la „Spiru Haret”.

„Se va ajunge la CEDO”

Astăzi, protestele vor continua în Galaţi. Sindicatul Învăţământului Preuniversitar va organiza un miting la Casa de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 12, după care profesorii vor mărşălui până la Prefectură.

„Am primit în final toate aprobările. Probabil vor fi în jur de 1.500 de oameni. Am înţeles că Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă în care se va stipula că salarizarea bugetarilor se va face exclusiv în baza legilor în vigoare, fără a se ţine cont de hotărârile judecătoreşti”.

„Se va ajunge probabil la CEDO, pentru că aceasta este o imixtiune gravă în rânduiala justiţiei. Dar când vom câştiga, pentru că treaba e de durată, cei care sunt acum la putere vor fi în opoziţie şi ne vor ţine partea atunci şi se vor face că au uitat”, a declarat Valeriu Diculescu, lider SIP.

Citit 2215 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.