Lecţia ospitalităţii şi prieteniei la Şcoala Nr. 24

Lecţia ospitalităţii şi prieteniei la Şcoala Nr. 24
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spectacolul dăruit la despărţire oaspeţilor din cele şapte ţări participante la parteneriatul pe tema „Eroii noştri de legendă se întâlnesc în Europa” i-a copleşit pe toţi cei prezenţi miercuri seară la Teatrul Dramatic.

Elevii şi profesorii de la Şcoala Nr. 24, ajutaţi de educatoarele şi copiii de la Grădiniţa „Parfumul Teilor”, au prezentat un program care a umplut sufletele de bucurie. Pentru că aceasta a fost surpriza oferită de elevii români: dansuri tradiţionale pentru fiecare ţară în parte.

S-a muncit enorm, s-a făcut documentare, iar oaspeţii s-au simţit copleşiţi: „Nu vom putea să ne prezentăm şi noi la fel de bine ca voi. Nu vom putea organiza aşa ceva”, ne-a spus plin de emoţie Andrej Kovacic, din Slovenia.

Numai costumele pentru dansurile slovene au costat 800 de lei bucata!

Cum să povesteşti în cuvinte dansul specific polonez din Munţii Tatra, plin de umor, când dansatorii îşi schimbă pălăriile între ei în ritmul muzicii, mai lent sau mai alert şi realizează tot felul de acrobaţii pe scenă?

Spre ruşinea mea, nici nu mi-am dat seama  că interpreţii erau copiii români, am crezut că erau cei din delegaţia poloneză, atât de autentic mi s-a părut.

Italienii au fost înnebuniţi de cât de frumos au dansat „Tarantella” elevii români şi nu mai conteneau cu cuvintele de laudă după spectacol.

Singurii nemulţumiţi au fost cei din Turcia, care au ţinut să precizeze că melodia momentului dedicat lor era, de fapt, arăbească.  Adevărul e că nu poţi să mulţumeşti pe toată lumea, oricât de mult te-ai strădui.

Dar spectacolul a fost de înaltă ţinută, prezentat într-o engleză impecabilă, iar inspectorul general Doruleţ Resmeriţă, prezent şi el la manifestare, poate confirma lucrul acesta.

Partea de prospeţime şi candoare a fost asigurată de dansatorii şi „gâzele” de la Grădiniţa „Parfumul Teilor”.

La conferinţa de presă desfăşurată după spectacol, profesorii din ţările invitate nu au contenit să declare că românii sunt cei mai ospitalieri şi mai cumsecade oameni de pe pământ, că au fost întâmpinaţi cu zâmbete peste tot, că li s-a rezolvat orice problemă cât ai clipi şi că toată lumea le-a stat la dispoziţie.

„Am primit o adevărată lecţie de ospitalitate”, ne-a declarat coordonatoarea grupului din Spania, Rosa Maria Mugaraza, care ne-a povestit impresionată cum toată lumea, de la profesori, la părinţi şi doctori s-au agitat să trateze o copiliţă spaniolă care s-a îmbolnăvit.

Nu mai rămâne decât să-i felicităm pe toţi cei care s-au implicat ca „totul să iasă perfect”, aşa cum a apreciat Wilma Gordon din Scoţia.

Citit 942 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.