Galațiul continuă să aibă mai multe decese decât nașteri

Galațiul continuă să aibă mai multe decese decât nașteri
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Populația județului Galați este într-o continuă scădere, din cauza sporului natural negativ. Cu alte cuvinte, în fiecare lună, numărul deceselor îl depășește cu câteva sute pe cel al nașterilor. Pe parcursul lui iunie 2020 (ultimele date disponibile - n.red.), în Galați s-au născut 399 de născuți-vii, față de doar 212, în luna aprilie a acestui an. Tot în iunie, 620 de gălățeni au fost declarați decedați, față de 598, în aprilie. Luând în calcul doar luna iunie, diferența dintre numărul nașterilor și cel al deceselor a dus la un spor natural negativ de 221, potrivit Direcției Județene de Statistică Galați.

Conform aceleiași instituții, în iunie, doi bebeluși s-au născut morți, iar alți doi copii cu vârsta de sub un an au decedat (mortalitate infantilă - n.red.).

Județul Galați se confruntă cu o populație tot mai îmbătrânită, aspect subliniat și în documentele oficiale. Acest fenomen demografic și social, cumulat și cu reticența tinerilor în a deveni părinți duc la o scădere constantă a populației. Doar în ultimii cinci ani, spre exemplu, populația Galațiului, ca județ, a scăzut cu peste 10.000 de persoane, fără a-i lua în calcul pe cei care au plecat din Galați pe termen lung, de multe ori chiar definitiv.

Citit 2046 ori Ultima modificare Joi, 03 Septembrie 2020 19:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.