Galațiul continuă să aibă mai multe decese decât nașteri

Galațiul continuă să aibă mai multe decese decât nașteri
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Populația județului Galați este într-o continuă scădere, din cauza sporului natural negativ. Cu alte cuvinte, în fiecare lună, numărul deceselor îl depășește cu câteva sute pe cel al nașterilor. Pe parcursul lui iunie 2020 (ultimele date disponibile - n.red.), în Galați s-au născut 399 de născuți-vii, față de doar 212, în luna aprilie a acestui an. Tot în iunie, 620 de gălățeni au fost declarați decedați, față de 598, în aprilie. Luând în calcul doar luna iunie, diferența dintre numărul nașterilor și cel al deceselor a dus la un spor natural negativ de 221, potrivit Direcției Județene de Statistică Galați.
Conform aceleiași instituții, în iunie, doi bebeluși s-au născut morți, iar alți doi copii cu vârsta de sub un an au decedat (mortalitate infantilă - n.red.).
Județul Galați se confruntă cu o populație tot mai îmbătrânită, aspect subliniat și în documentele oficiale. Acest fenomen demografic și social, cumulat și cu reticența tinerilor în a deveni părinți duc la o scădere constantă a populației. Doar în ultimii cinci ani, spre exemplu, populația Galațiului, ca județ, a scăzut cu peste 10.000 de persoane, fără a-i lua în calcul pe cei care au plecat din Galați pe termen lung, de multe ori chiar definitiv.

Citit 1849 ori Ultima modificare Joi, 03 Septembrie 2020 19:14

3 comentarii

 • postat de comunismul
  Luni, 21 Septembrie 2020 21:18
  5.13.175.***
  acum cu pandemia asta! nu se stie niciodata!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Laur
  Miercuri, 02 Septembrie 2020 09:57
  93.107.154.***
  Acest fapt a mai fost adus la cunoștință în decursul anilor trecuți. Într o comunitate în care pulsul economico_social este insesizabil, știrea nu va face valva în rândul gălățenilor votanți, și nu numai. Avem memoria scurtă, nu stam sa ne gândim 5 minute la ce ni s_a întâmplat în zecile de ani duși din viata noastră și ce dorim pe viitor sa se întâmple cu acest oraș, și cu copiii noștri. De la revoluție încoace am avut parte de oameni care au condus destinele acestui oraș ca pe un sat. Balanta locurilor de munca? Mai tragică. Nu auzim de ani de zile ca cineva deschide o fabrica de orice fel, o inițiativa de acest gen.. Supermarketuri, farmacii, amanet, săli de jocuri, mai toate îmbulzite la parterul blocurilor. Și garaje, multe, sute și sute. De spatii verzi ce sa mai zici... Asta a fost strategia celor care au condus orașul pana acum.Aici am ajuns. Sa contabilizam mai multe decese decât nașteri. Mai pe scurt, nu schimbatul bordurilor o data la 4 ani aduce prosperitate acestui oraș. Mulți dintre cei care s au bucurat de bordurile lui Durbaca nu mai sunt printre noi. Și cele ale lui Nicolae ce folos au adus? Și a celorlalți primari? Doar folosul firmelor de construcții. Alea doua trei de le știu toți gălățenii. Nu facem comparații de tipul Galați vs Cluj, Iași, Arad, și nu ca nu ne am fi dorit asta dar măcar la jumătatea capacităților lor de dezvoltare sa fi ajuns. Puteți face o constatare, atunci când te apropii de multe orașe, unele chiar apropiate de județul nostru, regăsești la întrarea orașelor respective câteva firme, companii, care aduc un minim beneficiu comunității. La noi când ieși din oraș..... Ne bucuram de betoane, granit, cupole, etc etc. Dar seara când vii acasă trebuie sa pui ceva pe masa copiilor, sa le oferi educație, rechizite, haine etc etc. Dar cu ce și de unde. Și atunci mai facem un bilanț peste patru ani și vom vedea ca suntem și mai putini.
  2
  13
  Raportează
 • postat de test
  Miercuri, 02 Septembrie 2020 00:21
  89.137.225.***
  Am minim pe economie si vreau sa fac 2-3 copii. Se poate? Pot sa ii cresc si sa le platesc soclile si mancare si tot? Ghiciti!!
  2
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.