Pandemia a redus numărul de căsătorii și de divorțuri

Pandemia a redus numărul de căsătorii și de divorțuri
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Actuala criză sanitară are repercusiuni și asupra fenomenelor demografice. Atât numărul căsătoriilor, cât și cel al divorțurilor au cunoscut o scădere importantă față de aceeași perioadă a anului trecut. 

Numărul căsătoriilor înregistrate în județul Galați a fost, în iunie 2020, de 140, adică mai puțin de jumătate față de cele înregistrate în iunie 2019. Astfel, în prima lună din vara anului trecut, 318 cupluri gălățene au spus ”da” în fața ofițerilor de stare civilă, potrivit Direcției Județene de Statistică. Totuși, în iunie 2020 au fost înregistrate cu 99 de căsătorii mai multe decât în luna precedentă, atunci când România s-a aflat încă în stare de urgență. 

Pe de altă parte, tot în iunie 2020, prin hotărâri judecătorești definitive și la primăriile teritoriale, au fost pronunțate 52 de divorțuri, mai mult cu 37 față de luna precedentă, dar mai puțin cu 21 de cazuri față de luna corespunzătoare din anul 2019. 

Multe cupluri care plănuiau să se căsătorească în prima parte a acestui an au amânat ceremoniile pentru această toamnă sau chiar până la anul, din cauza actualei pandemii de COVID-19.

Citit 963 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Septembrie 2020 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.