Și-au cumpărat de pe internet permise de rezidență

Și-au cumpărat de pe internet permise de rezidență
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat la controlul de frontieră patru cetățeni din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 33 și 48 de ani, fiecare la volanul propriului autoturism.

Doi dintre cetățenii din Republica Moldova au prezentat la controlul de frontieră, pe lângă pașapoartele biometrice eliberate de autoritățile statului vecin și câte un permis de rezidență cu însemnele autorităţilor din Turcia.

Ceilalţi doi cetățeni au prezentat la controlul de frontieră pe lângă pașapoartele biometrice eliberate de autoritățile Republica Moldova și câte un permis de rezidență cu însemnele autorităţilor din Cehia.   

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea permiselor de rezidență în cauză, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, persoanele în cauză au declarat că au procurat documentele respective prin intermediul unor persoane cunoscute pe rețelele de socializare, în schimbul unor sume de bani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Citit 1571 ori Ultima modificare Luni, 14 Septembrie 2020 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.