Galațiul iese cu descântecul anti-Covid. Pamflet

Galațiul iese cu descântecul anti-Covid. Pamflet
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Se pare că Jandarmeria a ținut Iveștiul în carantină (cunoașteți subiectul, l-am prezentat pe larg) pentru a împiedica ieșirea planetei din pandemie. E părerea unor persoane bine intenționate din localitatea menționată, care nu cred în vaccinul cu care se laudă câteva companii farmaceutice. Județul Galați a pregătit, în schimb, o soluție mai bună.

Alde Pfizer, sunteți slabi!

Grele săptămâni traversează umanitatea, dar nu e vorba de segmentul de populație din spațiul carpato-danubiano-pontic, care așteaptă cu înfrigurare alegerile parlamentare. Febra coronavirusului, deja învechit, dar căruia specialiștii i se adresează tot pe numele de domnișoară, asta-i principala bubă. Compania farmaceutică Pfizer, care a îmbujorat bărbații de pe a treia planetă de la Soare prin patentarea pilulei albastre, a anunțat cu surle și dobe că este pe cale de a comercializa mult-pomenitul vaccin anti-Covid-19. "Are o eficiență de peste 90 la sută", a trâmbițat CEO al acestei corporații bine văzute. Rușii, la rândul lor, jonglează cu cel puțin cinci produse biologice cu pretenție de injecție-minune. 

Mesajul-surpriză

România, prin Institutul Cantacuzino, le dă speranțe oamenilor că în scurtă vreme va scoate pe piață o combinație eficientă în lupta cu adversarul microscopic apărut în China. Cu toate acestea, avem parte de lockdown și de ceață la orizont. Școala se face online în țara noastră, economia dă semnale evidente că suferă. De unde va veni salvarea? La această întrebare ne-a răspuns ieri, printr-un mesaj care era să ne scape: “Bună ziua la întreaga redacție! Avem soluția pentru a scăpa de coronavirus. Am inventat descântecul pentru boala anului și vom ieși din pandemie. Așa să ne ajute magia albă!” Aproape să nu ne vină să credem, e bomba anului!

Război economic?

Am cercetat și nu este glumă: un grup de trei tămăduitoare din comuna Ivești, localitate recent ieșită din carantină, a mestecat în oale și ceaune în ultimele săptămâni și ne oferă o veste uimitoare înaintea sărbătorilor de iarnă. “Păi, de asta ne-au și ținut jandarmii închiși în case, ei credem că fac treaba murdară a rușilor. Sau a americanilor, naiba știe. Or fi aflat că noi vom salva omenirea cu această descântătură și au încercat să ne reducă la tăcere. E război economic, domnule!”, ne-a povestit telefonic un domn Stănescu din Ivești. Se pare că Suedia, țară care a tratat altfel pandemia, a contactat deja practicantele de magie “imaculată” pentru cumpărarea patentului.

Prăjitorul din Oz

"Cositor sub 10 grade? Imposibil"

* Podul peste Dunăre de la Brăila a intrat în impas. Se zvonește că se poartă tratative serioase cu câteva doamne care dau în bobi pentru aflarea soluției judecătorești. Una dintre ele, care în trecut a avut o problemă în orașul vecin, se opune investiției și solicită urgent începerea săpăturilor pentru așa-numitul tunel pe sub fluviu, idee lansată de fostul primar Marius Stan.

* Autostrada București - Focșani - Galați va fi construită tot prin intermediul unor bătrâne pricepute din comuna Ivești. Și de această dată se simte mâna vrăjitoarei care nu-și poate elimina brăilofobia. Drumul de mare viteză va trece, așa cum v-ați dat seama, prin orașul de pe Milcov și nu prin urbea lu' Tanti Elvira.

* Se duc bătălii crâncene pentru reducerea personalului din mediul bugetar gălățean. Ce credeți? Surpriză, persoanele de vârsta a III-a care manipulează cu dibăcie globul de cristal se opun acestei mișcări. Ele susțin că în prag de iarnă este imposibilă o asemenea afacere. “Ce nu înțelegeți, bre? Nu putem turna cositor când scad temperaturile sub 10 grade, e ca la voi, când asfaltați. De aia faceți treabă de mântuială. Iar pentru a scăpa de surplusul de personal din administrație e nevoie de cositor, ca să nu se sperie oamenii”, le-a spus edililor orașului o babă din celebrul grup iveștean.

Asfaltare Humanum Est

Amenințări de la Vladimir Putin

Închiderea piețelor agroalimentare, măsură luată de autorități zilele trecute, a fost întoarsă din drum de un vot dat în Parlament. Legea a ajuns la președintele Klaus Iohannis și se pare că va fi retrimisă în Camera Deputaților. Există, totuși, o problemă suplimentară, și nu e vorba de protestele oamenilor din agricultură. Vladimir Putin, președintele etern al Rusiei moderne, le-a trimis mai-marilor țării noastre o amenințare voalată: “Puteți închide orice piață, dar să nu vă prind că închideți Piața Rușilor din Galați!”

Piața de Apoi

Flotare Logică de Submarin Cosorescu

la colţ stau mocofanii şi trântorii... şi scuipă,

şi zic măscări la fete... şi astea se înclină,

şi se acidulează, şi nu mai au cuvinte

l-atâta frumuseţe să caute vreo vină

eu - urlă unul tare în cabluri şi-n desene

pe trupu-i de păianjen - am stat pe net o lună,

sunt mulţumit de mine şi hurui de cultură,

sub gluga mea de firmă nu am nici o lacună

eu - tună altul mândru de freza-i scelerată,

mănânc seminţe-ntruna, cu mama şi cu tata -

gătim două hectare pe an, dar nu ne-ajunge,

mâncăm fără oprire, cu sacul, cu lopata

şi fetele se miră ce multă deşteptare

încape-n scăfârlia lor straşnică, măruntă,

şi toţi cultivă lene din zori şi până-n noapte -

colţari striviţi de sine-ntr-o lume muribundă

Galațiul în imagini

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1849 ori Ultima modificare Joi, 12 Noiembrie 2020 18:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.