Evaluaţi acest articol
(16 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii nu îi împiedică pe gălăţeni să iasă din din case în intervalul orar în care, legal, nu este permis. Chiar şi după orele 23,00, fără adeverinţă sau în lipsa unor urgenţe evidente, oamenii îşi fac de drum şi puţin le pasă de riscul de a fi sancţionaţi de echipajele care îi opresc pentru a-i întreba despre motivul plimbărilor nocturne. Mai mult, mulţi dintre ei nici nu încearcă să simuleze vreun motiv serios, ci oferă explicaţii care concurează serios "perlele" de la bac ale absolvenţilor de liceu care nu şi-au pierdut prea multă vreme cu cartea. O confirmă jandarmii, care noapte de noapte se întâlnesc cu astfel de situaţii în trafic, plimbăreţii fără adeverinţă de serviciu sau urgenţă medicală "servindu-le" explicaţii care nu atrag doar zâmbete, ci şi sancţiuni. Spre exemplu, un gălăţean a pretextat ieşirea din casă la oră târzie cu faptul că trebuie să meargă la un bancomat să facă plăţi, în timp ce altul şi-a justificat ieşirea cu o poftă ciudată: "Mi s-a făcut așa poftă de un trabuc, încât nu am putut să mai stau în casă. Merg la peco să îmi cumpăr unul", le-a explicat omul jandarmilor. Din partea altuia a venit explicaţia că "merge la un prieten să vorbească ceva secret", în timp ce motivaţiile altora au avut vagi urme fie de de spirit civic, fie de obrăznicie: "Am ieşit afară să văd dacă vă faceți treaba”, "Eu ies în fiecare seară să admir cerul, așa că am ieșit și acum”, "Mă trage ceva către afară, de nu știu cum să vă explic", au fost explicaţiile care le-au adus plimbăreţilor sancţiuni. Acestea nu sunt motive serioase, avertizează jandarmii, care s-au arătat totuşi destul de îngăduitori cu cei care au încălcat regulile. Până acum, militarii au aplicat 11 avertismente şi au dat doar o singură amendă, de 250 de lei, dar avertizează că bunăvoinţa lor este limitată şi că sancţiunile pecuniare se vor îndesi.

Citit 4352 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Noiembrie 2020 08:40

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro