Patru noi preoți la Dunărea de Jos

Patru noi preoți la Dunărea de Jos

Costiuc Petrică
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Pe 15 noiembrie, în duminica a 25-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galați. În prezența a numeroşi credincioşi, Înaltprea­sfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Luca, în care Iisus Hristos îi prezintă unui învăţător de lege Pilda samarineanului milostiv. De asemenea, ÎPS Casian a citit scrisoarea pastorală transmisă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru prima duminică din Postul Naşterii Domnului din anul 2020.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, chiriarhul Dunării de Jos a hirotesit întru duhovnici patru preoţi, numiţi de curând la parohii din cele două judeţe ale eparhiei, Galaţi şi Brăila. Noii duhovnici au primit din partea Părintelui Arhiepiscop Certificatul de hirotesie în duhovnic, o cruce de binecuvântare şi un Molitfelnic, necesare în activitatea de păstori de suflete. Ierarhul Dunării de Jos le-a vorbit tinerilor clerici despre misiunea pe care preoţii duhovnici o au de îndeplinit în comunităţile parohiale pentru mântuirea sufletelor credincioşilor încredinţaţi.

Citit 1796 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Noiembrie 2020 00:10

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro