Începe primăvara interculturală

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fiind mai buni şi mai toleranţi, copiii de la Grădiniţa „Parfumul Teilor” speră să  îmbuneze primăvara să se reîntoarcă printre noi cu vreme frumoasă.

Ei au decis să întindă mânuţe prietenoase către copiii de altă etnie din grădiniţele din Sarichioi (judeţul Tulcea) şi Medgidia.

Micii lipoveni din satul de pe malul Lacului Razelm şi micii turci şi tătari din oraşul dobrogean se vor afla astăzi în vizită la prietenii lor din Galaţi.

„Este un proiect intercultural pe care-l dezvoltăm de doi ani. Anul trecut am fost noi în vizită la Grădiniţa româno-turcă din Medgidia, unde am fost primiţi foarte frumos”.

„Acum îi aşteptăm cu emoţie la noi, mai ales că pe 23 aprilie se sărbătoreşte Ziua Copilului Turc. În plus, ne-am făcut alţi prieteni, pe copilaşii din satul lipovenesc Sarichioi”.

„Îi aşteptăm cu cadouri şi cu o surpriză, un spectacol de teatru de păpuşi. Mai ales micuţii din Sarichioi n-au văzut niciodată un spectacol de teatru. Noi avem în grădiniţă şi copii de  alte etnii”.

„În plus, avem relaţii de parteneriat cu cei de la Comunitatea Greacă şi cei de la Comunitatea Turcă şi e important să-i învăţăm pe copii de mici să fie deschişi faţă de cei care sunt altfel decât ei”, ne spune coordonatoarea proiectului, educatoarea Marilena Acătănoaie.

La ora 11.00, copiii vor face o vizită la Biblioteca „V. A. Urechia”, unde fiecare etnie va prezenta câte un dans popular.

Citit 546 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.