Restaurantele din Galați nu acceptă produse fără certificat de calitate

Restaurantele din Galați nu acceptă produse fără certificat de calitate
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ziua Îndrăgostiților se apropie cu pași rapizi, dar dacă te gândești la o cină romantică sau la orice alt eveniment organizat într-un restaurant şi ai deja tortul pregătit, trebuie să ştii că localurile din Galați o să îți solicite un "Certificat de calitate" pentru produsele care sunt aduse din exterior.

Această măsură reprezintă o contracarare a fenomenului "târg", apărut pe rețelele de socializare. Oamenii au renunțat la anunțurile de tipul "vând zacuscă, gem şi murături făcute în casă" şi au început să prezinte oferte şi pentru torturi şi alte produse de patiserie, pregătite în bucătăria proprie de către persoane mai mult sau mai puțin autorizate, care nu pot fi trase la răspundere în cazul în care există reacții adverse după consum.

Pentru a stopa acest fenomen, restaurantele realizează un control riguros, pentru a se asigura de calitatea produselor aduse din exterior de către clienți. "Într-adevăr, avem deseori clienți care cer să servească propriile produse de patiserie, procurate din diferite surse, în momentul alegerii meniului pentru un eveniment, dar nu acceptăm introducerea în restaurant a produselor care nu prezintă un certificat de calitate. Vrem să ne asigurăm astfel că produsul introdus şi consumat în restaurantul nostru este preparat de cineva autorizat şi are un certificat de calitate, care să ateste data preparării, termenul de valabilitate şi cine l-a produs. E responsabilitatea noastră să garantăm siguranța produselor", ne-a declarat reprezentantul unui restaurant gălăţean.

Trebuie spus şi că acest certificat vine şi în ajutorul laboratoarelor de patiserie gălățene, care se confruntă cu o concurență neacreditată.

Citit 1956 ori Ultima modificare Duminică, 14 Februarie 2021 13:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.