Eliminarea voucherelor de vacanţă, contestată

Eliminarea voucherelor de vacanţă, contestată
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Patronatele din turism protestează faţă de eliminarea voucherelor de vacanţă. Multe ţări din Europa urmează acest model a oferi sprijin industriei HoReCa, în vederea recuperării după criza provocată de pandemia de SARS-COV-2, însă în România acestea sunt eliminate fără argumente, susţin patronatele din turism, într-un comunicat de presă comun.

"Voucherele de vacanţă au fost introduse în România prin OUG nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă ca măsură în favoarea angajatului, căruia îi cresc veniturile reale, şi în favoarea angajatorului, care are posibilitatea şi este stimulat să acorde angajaţilor, alături de salariu, vacanţe în ţară, prin intermediul voucherelor de vacanţă, cu rol de recuperare a capacităţii de muncă, de creştere a productivităţii muncii şi de motivare a acestuia pentru a-şi menţine calitatea de salariat în respectiva întreprindere, ceea ce va genera stabilitate şi eficienţă mărite", se arată în comunicatul patronatelor din turism.

Potrivit unui studiu efectuat de Academia de Studii Economice (ASE) şi Asociaţia Profesională a Emitenţilor de Tichete (APET), voucherele de vacanţă asigură creşterea activităţii economice şi crearea de locuri de muncă prin stimularea consumului şi a ofertei interne. Astfel, fiecare leu investit în voucherele de vacanţă generează 0,51 lei la Produsul Intern Brut al României, iar la fiecare 64.359 de lei direcţionaţi pentru voucherele de vacanţă se creează şi se menţine un loc de muncă.

Citit 2289 ori Ultima modificare Joi, 18 Februarie 2021 11:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.