100 de familii cer demolarea unei baterii de garaje

100 de familii cer demolarea unei baterii de garaje
Gălăţenii vor modernizare în toate cartierele
Evaluaţi acest articol
(38 voturi)

Conflictul dintre proprietarii de garaje şi restul deţinătorilor de autoturisme continuă în municipiul Galaţi, pe măsură ce Primăria reabilitează anumite cartiere, înlocuind bateriile de garaje cu parcări modernizate. În timp ce unii gălăţeni se bucură de spaţiile eliberate şi, de ce să nu recunoaştem, mai plăcute ochiului, alţii au încă de îndurat "priveliştea" încropelilor din tablă şi ciment, de multe ori nerespectând niciun principiu estetic. Evident, nemulţumirile nu întârzie să apară. 

În timp ce bulevardul Siderurgiștilor este în plină transformare, puţin mai în spate, pe strada Energiei, în spaţiul aferent blocurilor 10C şi GS1, tronează o baterie de garaje la care nu au ajuns încă buldozerele, iar de jur împrejur se înghesuie să parcheze zeci de alţi proprietari de maşini, o combinaţie care, am aflat de la cetăţeni, nu de puţine ori s-a lăsat cu discuţii în contradictoriu. Practic, oamenii nu au unde să parcheze, aşa că lasă uneori maşinile în faţa garajelor închise, iar asta dă naştere la conflicte. 

Sesizare la Primărie

O mare parte dintre locatarii din blocul 10 C, parte a Asociaţiei de proprietari nr. 333, precum şi o parte dintre locatarii blocului GS1, din cadrul Asociaţiei nr. 324 bis, au semnat în favoarea demolării bateriei de garaje, preşedintele Asociaţiei nr. 333, Mircea Amariţei, adresând în numele acestora o solicitare în acest sens Primăriei Galaţi. În acest document, oamenii reclamă că garajele ocupă foarte mult din spaţiul situat în faţa blocului 10 C, unele dintre garaje fiind construite la 8 m de intrarea în imobil. Mai mult, o parte din spaţiul verde a fost betonată pentru a se face o alee de acces pentru maşini, care nu aveau loc din cauza garajelor construite cu faţa spre clădire, garaje în care, practic, nu pot fi ţinute autoturisme, întrucât nu există suficient spaţiu de manevră pentru introducerea lor. 

Realitatea din teren

Marţi, 16 februarie, în jurul prânzului, m-am dus la faţa locului, să văd cu ochii mei cum stau lucrurile. Şi am văzut garajele, multe cu maşini parcate în faţa lor, unele fiind, în mod evident, rable care nu se mai mişcaseră de ani buni, am văzut gunoaie, cabluri atârnând, am văzut chiar şi un birou de întocmit acte pentru maşini, în ceea ce părea să fie un fost garaj sau un spaţiu construit lângă un alt garaj. Am văzut locul unde s-a betonat, muşcându-se din spaţiul verde, pentru ca şi locatarii fără garaj să îşi poată lăsa undeva maşinile. Am discutat cu unii dintre locatarii pe care i-am întâlnit în preajma spaţiului cu pricina, care au spus, fără excepţie, că ar fi mai utilă o parcare, eventual cu un mic spaţiu verde, să aibă şi copiii unde să se joace. 

Modernizare, da, dar nu se ştie când

Am solicitat şi Biroului de presă al Primăriei municipiului Galaţi să ne precizeze dacă spaţiul respectiv va fi reabilitat şi când se va întâmpla asta. Răspunsul primit este pozitiv, dar nu se ştie exact când va avea loc dorita modernizare. "În legătură cu aspectele semnalate, vă transmitem că zona la care se face referire este parte componentă a unui amplu proiect de modernizare a cartierului Siderurgiștilor Vest, care prevede inclusiv demolarea garajelor și amenajarea de noi locuri de parcare. După încheierea procedurilor de achiziție se va putea avansa și un orizont de timp pentru executarea lucrărilor" sună informarea transmisă redacţiei.   

Foto galerie, Marian Calestru şi arhivă Mircea Amariţei

Citit 15769 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Februarie 2021 00:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.