Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Mariana Robea, directorul Fundaţiei Familia (ONG din Galaţi care se ocupă de îngrijirea victimelor abuzurilor domestice), a vorbit, în exclusivitate pentru DC NEWS, despre semnul care poate salva victimele violenţei în familie.

Degetul mare al mâinii îndoit, cu patru degete în sus și apoi închis într-un pumn: un gest care transmite o cerere urgentă de ajutor din partea femeilor şi care poate fi folosit fie într-o conversație pe zoom sau deschizând ușa din față poate pentru a primi un pachet este semnalul de ajutor pe care Fundația Femeilor Canadiene l-a lansat în aprilie 2020 în plină pandemie și care devine încet popular în întreaga lume.

Semnul merge folosit oriunde, nu doar pe reţelele de socializare. Automat există şi riscul ca agresorul să recunoască semnul, fiind unul mediatizat. Dar fiind destul de scurt, îl poţi face într-un moment în care agresorul nu este atent. Nu e ceva care să necesite mult timp, e vorba de o secundă, maxim două, care pot face diferenţa dintre viaţă şi moarte", a declarat Mariana Robea.

Fundaţia condusă de Mariana Robea este singurul ONG care se ocupă de victimele abuzurilor domestice în judeţul Galaţi.

Dar semnul este privit cu reticenţă la nivel mondial. De exemplu, Oria Gargano, preşedintele asociaţiei BeFree din Italia, spune că semnul este inutil şi că, de fapt, altele ar fi soluţiile. „Se consideră în continuare că bărbatul are impulsuri bruşte, dar niciodată că este, de fapt, o escaladare. Noi trebuie să ajutăm femeile să decodeze semnalele şi să meargă împotriva curentului care consideră unele atitudini, precum gelozia sau posesia, semne de dragoste. Femeile din aceste situaţii trebuie să aibă acces la căi adecvate de a ieşi.”

Mai multe detalii, pe dcnews.ro

Citit 1206 ori Ultima modificare Joi, 18 Martie 2021 23:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.