Derută printre angajaţii de la mall. Când se închid magazinele la Galaţi

Derută printre angajaţii de la mall. Când se închid magazinele la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Noile restricții anunțate în cursul serii de joi, 25 martie, au generat confuzie în toată ţara, inclusiv printre gălăţeni. Astfel, lucrătorii comerciali de la Shopping City au fost anunțați astăzi (vineri - n.a.), în jurul orei 12.00, că vor trebui să închidă magazinele la orele 18.00, aşa cum prevede noua hotărâre de guvern în cazul localităților în care rata de infectare cu noul coronavirus este mai mare de 4 la mia de locuitori.

Confuzia a pornit, se pare, de la faptul că incidenţa COVID-19 în municipiul Galați nu era cunoscută şi nici prevederile noii hotărâri nu erau foarte clare. De fapt, Galaţiul are o rată de infectare sub 4 la mia de locuitori, astfel că nu se află printre oraşele în care trebuie să se aplice măsura reducerii programului magazinelor în weekend.

Cu toate acestea, angajații magazinelor din mall s-au pregătit să închidă mai devreme. Confuzia a durat aproximativ patru ore, până ce oficialii de la Bucureşti au precizat clar că hotărârea intră în vigoare începând de duminică, iar responsabilii de la Galaţi s-au lămurit că rata de infectare în municipiu este mai mică de 4 la mia de locuitori. Abia în jurul orei 16.00, angajaţilor li s-a spus că magazinele se vor închide astăzi la ora 21.00, ca şi până acum.

Cel mai probabil, Galaţiul nu va fi afectat nici în zilele următoare de noile restricţii. Chiar dacă, până duminică, incidenţa va trece de 4 la mia de locuitori, pentru a fi aplicate măsurile de reducere a programului magazinelor este nevoie de o decizie a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care poate fi luată în 48 de ore de la depăşirea pragului. Drept urmare, magazinele din Galaţi nu se vor închide la ora 18.00 decât, cel mai devreme, la sfârşitul săptămânii viitoare, dacă rata de infectare se va menţine până atunci peste 4 la mie.

Citit 6282 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Martie 2021 20:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.