Derută printre angajaţii de la mall. Când se închid magazinele la Galaţi

Derută printre angajaţii de la mall. Când se închid magazinele la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Noile restricții anunțate în cursul serii de joi, 25 martie, au generat confuzie în toată ţara, inclusiv printre gălăţeni. Astfel, lucrătorii comerciali de la Shopping City au fost anunțați astăzi (vineri - n.a.), în jurul orei 12.00, că vor trebui să închidă magazinele la orele 18.00, aşa cum prevede noua hotărâre de guvern în cazul localităților în care rata de infectare cu noul coronavirus este mai mare de 4 la mia de locuitori.

Confuzia a pornit, se pare, de la faptul că incidenţa COVID-19 în municipiul Galați nu era cunoscută şi nici prevederile noii hotărâri nu erau foarte clare. De fapt, Galaţiul are o rată de infectare sub 4 la mia de locuitori, astfel că nu se află printre oraşele în care trebuie să se aplice măsura reducerii programului magazinelor în weekend.

Cu toate acestea, angajații magazinelor din mall s-au pregătit să închidă mai devreme. Confuzia a durat aproximativ patru ore, până ce oficialii de la Bucureşti au precizat clar că hotărârea intră în vigoare începând de duminică, iar responsabilii de la Galaţi s-au lămurit că rata de infectare în municipiu este mai mică de 4 la mia de locuitori. Abia în jurul orei 16.00, angajaţilor li s-a spus că magazinele se vor închide astăzi la ora 21.00, ca şi până acum.

Cel mai probabil, Galaţiul nu va fi afectat nici în zilele următoare de noile restricţii. Chiar dacă, până duminică, incidenţa va trece de 4 la mia de locuitori, pentru a fi aplicate măsurile de reducere a programului magazinelor este nevoie de o decizie a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care poate fi luată în 48 de ore de la depăşirea pragului. Drept urmare, magazinele din Galaţi nu se vor închide la ora 18.00 decât, cel mai devreme, la sfârşitul săptămânii viitoare, dacă rata de infectare se va menţine până atunci peste 4 la mie.

Citit 5638 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Martie 2021 20:09

3 comentarii

 • postat de Vox
  Sâmbătă, 27 Martie 2021 07:27
  77.111.247.***
  @Marius. De acord cu tine ca un spatiu mare si aglomerat cum este un mall , este un mediu in care virusul se poate răspândi cu ușurința. Dar, in ceea ce priveste afirmația ta legata de ventilatia acestor spatii ,doresc sa te informez ca sistemele de ventilatie sunt destul de complexe si exista aer proaspat introdus mereu in cladire iar o parte din aerul recirculat (cel cu virusi ,despre care vorbesti tu) este scos din cladire.
  Daca tot facem afirmatii care pot provoca prejudicii diferitelor societati sau persoane , ar fi bine sa ne documentam înainte . Cred ca poti oricand solicita o intalnire cu un reprezentant al mall-ului, sa-ti explice sau sa-ti arate eventual cum functioneaza sistemul.
  Lipsa de bun simț, indiferența si lipsa de educatie sanitara , astea sunt principalele cauze de raspandire , nu ventilatia.
  Haideți sa ne spalam pe maini mai bine ca din ceea ce vad iesim din grupul sanitar tot asa cum am intrat. Si apoi punem mana pe carucioare , pe usi , pe haine (cand probam) dupa care mai si mancam ceva , ca burtile noastre de plimbareți trebuie sa care puțină hrană pe durata plimbarii de cateva ore. Nu?!
  2
  5
  Raportează
 • postat de Marius
  Vineri, 26 Martie 2021 21:39
  5.13.238.***
  Mall-ul este un mare factor de raspandire al Covid!
  Nu dispune de aerisire naturala, adica aer proaspat care intra de afara...
  Aerul din interior este recirculat de catre dispozitive de aerare. La fel si virusii sau bacteriile sunt recirculati in acelasi mediu. Daca nu se gasesc solutii, mall-urile, principalii factori de infectie, ar trebui inchise!
  7
  15
  Raportează
 • postat de d.s.
  Vineri, 26 Martie 2021 21:32
  89.137.230.***
  Toti sunt trecuti cu covid cand ajunge in spital indiferent ce boala are . apoi esti mitit ca e testul pozitiv si ca ai luat covid din spital si uite asa se mai restrictioneaza niste orase si se incalca drepturile omului..dreptul la munca, dreptul de a circula liber.
  11
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.