Invitaţie la Festivalul „Bujorul Românesc”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Din partea Comunităţii Elene, dansatorii de la „Olympos” *

Duminica viitoare, toate drumurile celor doritori de distracţie la iarbă verde, din judeţ, vor duce către comuna Rediu, unde se va ţine, în Pădurea Plevna, cea de-a IV-a ediţie a Festivalului „Bujorul Românesc”.

Organizator principal, primarul Gheorghi Buruiană. Întreg programul zilei va purta „amprenta” sa şi a profesoarelor Nicoleta Mitrea, Mihaela Dajboc, Dorina Buruiană, Loredana Munteanu…

Ora deschiderii oficiale, 8.30. Manifestările vor avea două componente distincte: una artistică, alta sportivă. Totul a fost astfel gândit ca să rezulte o sărbătoare populară de ţinut minte.

La precedenta ediţie, din 2009, au participat la eveniment circa 1.000 de oameni. Anul acesta, primarul Buruiană aşteaptă mai mulţi, pregătirile fiind pentru 1200 de persoane.

Din lista formaţiilor artistice care vor evolua în pădurea cu bujori:

·    „Junii Cudalbilor” (primarul din această comună, Vasile Dodu, garantează că veţi avea ce aplauda - repertoriile vor ţine publicul „lipit” de scenă),

·    „Bujoreanca”, de la Cavadineşti,

·    „Ciobănaşul”, de la Şcoala Nr. 38 „Grigore Moisil, din Galaţi, formaţie aflată în mare formă artistică, pregătită de cunoscutul profesor Ioan Traian Ilisan.

Tot de la Galaţi, „Olympos”, a Comunităţii Elene, cu dansuri din insulele greceşti – soţii Zamfiropol să trăiască, îi vom vedea şi pe ei duminică!

În fine, „Coroniţa Ţepului”, „Mânjina”, de la Costache Negri şi „Redenii  juniori” vor contribui direct la reuşita festivalului.

O subliniere aparte, pentru gălăţeanca Viorica Dajboc (se trage, după mamă, din Rediu): va fi prezentă în spaţiul nepereche al bujorului de la noi, ca surpriză pentru iubitorii de muzică populară, cu formaţia sa „Lăutarii”. 

În plan sportiv, întreceri la cros. Pentru cei care nu ştiu, primarul Buruiană a practicat la viaţa sa sportul de performanţă. Este pus în joc trofeul „Puiu Zarif”. Despre acest nume: este al gălăţeanului care l-a antrenat pe actualul edil-şef al comunei Rediu.

Se vor acorda medalii. Lucrate la Brăila, reprezintă aurul, argintul şi bronzul. E posibil să fie înmânate câştigătorilor de Puiu Zarif însuşi.

Mici, cârnăciori, bere, de la S.C. Dunărea Catering S.A., contracost însă, ca în vremuri de recesiune economică. Copiilor, posibilităţi pentru a se simţi şi ei bine. Vor avea la dispoziţie maşinuţe, căluşei, dulciuri, sucuri.

Bujorii? Sunt „deschişi”. Nu aşteaptă decât să fie ocrotiţi.

Citit 1596 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.