Noaptea Învierii Domnului. Gălățenii au ieșit cu miile să aprindă lumina pascală

Noaptea Învierii Domnului. Gălățenii au ieșit cu miile să aprindă lumina pascală

Amalia Trifan
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Dacă, anul trecut, creștinii au ascultat slujba de Înviere din propriile case, anul acesta, cu condiția purtării măștii de protecție și a păstrării distanței sociale, gălățenii au putut merge la biserică să ia lumină. Slujba s-a susținut în aer liber, în cele mai multe cazuri în curțile bisericilor.

În ceea ce privește slujba de la Arhiepiscopia Dunării de Jos, distanța socială nu s-a păstrat în multe cazuri, dar jandarmii atrăgeau constant atenția celor care nu purtau masca de protecție în mod corespunzător, ba, mai mult, aveau cutii cu măști de unică folosință pe care le ofereau cetățenilor care nu aveau.

Înaltpreasfințitul Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos, a întâmpinat mulțimea de gălățeni ce aștepta Lumina Sfântă cu următoarele cuvinte: „Dragi frați și surori, bine ați revenit!”. De asemenea, în timpul slujbei, arhiepiscopul Dunării de Jos a făcut apel la populație, spunând „Vă rog să fiți și să rămâneți sănătoși!”

Pe strada Domnească, în fața Catedralei, circulația mașinilor a fost oprită, iar lipsa locurilor de parcare le-a produs neplăceri cetățenilor. Dar acest inconvenient nu a oprit vreun gălățean să ia Lumina Sfântă ce a fost adusă în cursul zilei de sâmbătă de la Sfântul Mormânt. Așadar, acest an reprezintă încercarea continuă de revenire la normalitate - chiar dacă încă există oameni ce nu se conformează regulilor de protecție în vigoare, există și persoane care respectă aceste reguli și ajută populația în lupta pentru normal. Prin obiceiul de a da Lumina Sfântă de la o persoană la alta, am putut simți din nou conexiunea cu oamenii de lângă noi. Împreună, suntem mai puternici și revenim ușor-ușor la normalitate, iar această Noapte Sfântă este dovada.

Foto: Amalia Trifan

Citit 1922 ori Ultima modificare Marți, 04 Mai 2021 00:40

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro