Proba la matematică

Proba la matematică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 6.000 de elevi gălăţeni de clasa a VIII-a  sunt aşteptaţi astăzi la cea de-a doua probă a evaluărilor naţionale, cea la matematică. Examenul se va susţine în 160 de unităţi gimnaziale.

De asemenea, vor fi implicate alte 30 de şcoli, ca centre de comunicare.

Candidaţii trebuie să fie prezenţi în sălile de examen cel târziu la ora 11.30, întrucât la 12.00 se vor împărţi subiectele.

Ca o consecinţă a reducerii cheltuielilor, atât profesorii supraveghetori, cât şi corectorii vor fi aleşi din personalul şcolilor respective, astfel încât ei nu vor fi remuneraţi pentru munca presată.

Dar nici nu se va mai putea asigura o obiectivitate sporită a unui examen care contează în proporţie de 25 la sută la admiterea în clasa a IX-a. 

Nota la tezele cu subiect unic din clasa a VII-a va avea o pondere de 25 la sută, în timp ce media generală a claselor V-VIII  va conta în proporţie de 50 la sută.

Pentru elevii care nu s-au putut prezenta din motive întemeiate la probele de evaluare din prima perioadă, există o sesiune specială, care se va desfăşura între 25 mai şi 2 iunie.

Citit 599 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.